Ga terug
+ servings

Horentjes met bloemkool-kaassaus en grillham

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2
Een heerlijk licht alternatief op 'macaroni met kaas en ham', afgewerkt met een crispy korstje. En niemand zal het verschil proeven, beloofd!

Ingrediënten

  • 200 gr horentjes pasta van Soubry
  • 450 gr bloemkool ((bloemkoolrijst uit de diepvries kan prima))
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • 150 gr (vers)geraspte kaas (ik gebruikte een mengeling van Gruyére, Reypenaer en Pecorino Romano)
  • 4 el panko
  • snufje muskaatnoot
  • 50 gr rucola (optioneel)
  • peper en zout

Instructies 

  • Doe de bloemkool in een kookpot, samen met 300 ml gezouten water en verkruimel er de bouillon bij. Kook 15 minuten (of tot de bloemkool zacht is).
  • Rasp de kazen. Snij de ham in blokjes/vierkantjes.
  • Breng een pot (gezouten) water aan de kook en kook de Soubry horentjes 6 minuten (1 minuut minder dus dan op de verpakking aangegeven staat). Giet af.
  • Giet de bloemkool af, maar hou het kookvocht bij. Schenk er de helft van het kookvocht bij en mix tot een dikke saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot je de gewenst consistentie hebt. Roer er de helft van de geraspte kazen en de mosterd door. Proef en kruid bij met peper, zout en muskaatnoot.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Meng de panko met de rest van de geraspte kazen. Meng de gekookte horentjes met de bloemkoolsaus. Roer er de ham door. Schep over in een ovenschaal (of individuele porties) en strooi er het panko-kaasmengsel over. Zet 3-5 minuten onder de grill van de oven. Hou het goed in de gaten, want panko verbrandt snel (ik was dus iéts te laat, oeps...).
Auteur: Caroline
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Belgisch
Trefwoord: bloemkool, licht, pasta, Soubry, vlees