Ga terug
–+ servings

Gebakken gnocchi met pompoen carbonara

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2
Als je al pompoenpuree op voorhand gemaakt hebt, zet je dit zalige bordje comfort food in 10 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 200 gr pompoenblokjes (optioneel, maar geeft het gerecht wat extra bite. Als het snel moet gaan, laat je deze weg.)
  • 1 ui
  • 250 gr gnocchi
  • 2 eidooiers
  • 50 gr versgeraspte parmezaan
  • 200 ml pompoenpuree (zie omschrijving in de blogpost)
  • 1 lente-ui
  • versgeraspte barilotto (te vervangen door meer parmezaan)
  • 1 handvol rucola
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies 

  • Snij de ui fijn. Snij de pompoenblokjes in kleine kubusjes. Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui en pompoenblokjes toe. Laat stoven op een matig vuurtje.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Laat 3 minuten koken. Schep de gnocchi uit het kookvocht als ze komen bovendrijven.
  • Meng de eidooiers met de geraspte parmezaan, de pompoenpuree en 1-2 scheppen van het kookvocht van de gnocchi. Kruid goed met peper en zout.
  • Verhit olijfolie in een aparte pan en bak de gnocchi krokant.
  • Meng de gnocchi voorzichtig met de gestoofde pompoenblokjes en de saus. Warm op op een zacht vuur, tot de saus lichtjes begint in te dikken.
  • Snij de lente-ui in ringetjes.
  • Schep in diepe borden en werk af met lente-ui, barilotto en rucola.
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfort food, gnocchi, pompoen, vegetarisch, veggie