Ga terug
+ servings

Kleurrijke quesadilla’s met véél groenten

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2
Vegetarische quesadilla’s met maar liefst 10 verschillende groenten (als je ‘verborgen’ groenten in de wraps meetelt). Wat een smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 2 Poco Loco rodebietenwraps
  • 2 Poco Loco wortelwraps
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 0,5 courgette
  • 2 maïskolven
  • 1 handvol (gekleurde) kerstomaatjes
  • 1 kleine komkommer
  • 1 bosje koriander (of bladpeterselie)
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 potje zure room
  • 150 gr geraspte cheddar
  • 1 kl komijn
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el Poco Loco fajitakruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies 

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de maïskolven 10 minuten.
  • Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes.
  • Verhit olijfolie in een antikleefpan. Voeg de helft van de sjalot, knoflook en paprika toe. Roerbak 5 minuten op een matig vuur.
  • Snij de maïskorrels los van één van de gekookte maïskolven. Voeg de korrels toe aan de pan en bak nog 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de fajitakruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak. Schep goed om en laat nog kort doorbakken. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen. Snij de andere maïskolf in stukjes.
  • Doe de rest van de fijngesneden sjalot in een kommetje. Pers het sap van een halve limoen bij. Snij de kerstomaten in fijne stukjes. Snij de komkommer in kleine blokjes. Hak 2/3de van de koriander fijn. Meng de kerstomaten met de sjalot, de komkommer, de koriander en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak chilivlokken toe.
  • Meng de zure room met de komijn.
  • Doe de geraspte cheddar in een kom. Voeg de vulling toe en meng goed door elkaar.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snij in partjes. Besprenkel met limoensap.
  • Was de antikleefpan goed af. Verhit de antikleefpan zonder vetstof.
  • Neem een worteltortilla en schep hierop de helft van de quesadillavulling. Dek af met nog een worteltortilla. Leg in de pan en bak 2-3 minuten per kant. De tortilla zal lichtjes beginnen te verkleuren en krokant worden. Om de tortilla gemakkelijk te draaien, laat je’m uit de pan op een snijplank glijden en keer je’m zo terug om in de pan. Maar met een spatel lukt het zeker ook.
  • Herhaal stap 9 met de rodebietentortilla’s. Snij de quesadilla’s in partjes.
  • Serveer de quesadilla’s met sla, avocado, de zure room, de salsa, de maïskolfjes, enkele takjes koriander en partjes limoen.
Gang: brunch, Hoofdgerecht, lunch, Snack, Voorgerecht
Keuken: Mexican
Trefwoord: quesadilla, veggie wraps, wraps