Ga terug
+ servings

Dutch baby met steenvruchten

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2
Een Dutch baby is een ovenpannenkoek die mooi rijst in de oven. O zo gemakkelijk en lekker luchtig.

Equipment

  • gietijzeren pan (ik gebruikte een ‘tarte tatinpan’ van Le Creuset)

Ingrediënten

  • 180 ml Lactel Nr 1 Vitality melk
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 el boter
  • 2 kl suiker
  • 1 kl vanille essence
  • snufje zout
  • Verse steenvruchten: abrikoos, perzik, nectarine, pruim,…(of ander seizoensfruit)
  • 30 gr pistachenoten (gedopt)
  • ahornsiroop

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en zet de gietijzeren pan erin.
  • Meng de bloem met de melk en voeg de eieren, suiker, het vanille essence en een snufje zout toe. Ik mix dit met een staafmixer om een mooi egaal en luchtig beslag te krijgen. In een blender gaat dat ook natuurlijk (maar da’s veel meer afwas ). 
  • Als de oven op temperatuur is, laat je de boter smelten inde voorverwarmde pan. Strijk eventueel even uit met een borsteltje. Schenk het beslag in de pan. Zet 14-18 minuten in de voorverwarmde oven. De pannenkoek zal mooi rijzen. Als je ‘m uit de oven haalt, zal dit wel terug wat inzakken. Hou de pannenkoek goed in de gaten dat hij niet te donker wordt.
  • Snij terwijl de pannenkoek in de oven staat het steenfruit in stukjes. Hak de pistaches grof.
  • Haal de pannenkoek uit de oven. Laat kort afkoelen. Werk af met stukjes fruit, de grofgehakte pistaches en ahornsiroop, snij in spieën en serveer.
Auteur: Caroline
Gang: 4-uurtje, Gebak, ontbijt, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: abrikoos, ahornsiroop, eieren, Lactel melk, melk, perzik, pruim