Ga terug
+ servings

Penne alla norma met buffelmozzarella

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2
Een klassieke pasta uit Sicilië, die ik een upgrade gaf met romige buffelmozzarella. Pasta alla norma, maar dus ook een beetje alla Carolina.

Ingrediënten

  • 200 gr penne
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol buffelmozzarella (of burrata)
  • 1 bosje rucola
  • 1 el balsamico (van goede kwaliteit)
  • olijfolie
  • olijfolie (extra vierge)
  • peper en zout

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de aubergine in de lengte in 4 en dan in plakjes van ca. 1 cm breed. Schik de plakjes op de bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
  • Snij de rode ui fijn. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en voeg de rode ui toe. Laat 3 minuten zachtjes stoven. Pers de knoflook en voeg toe. Laat nog 2 minuten stoven.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat een 12-tal minuten pruttelen. Roer af en toe om.
  • Voeg de geroosterde aubergine en 1 el balsamico toe aan de tomatensaus en laat nog 10 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Meng de penne door de tomatensaus. Schep in kommen en werk af met stukjes mozzarella, rucola, wat extra vierge olijfolie en peper.
Auteur: Caroline
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Pasta, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, mozzarella, Norma, vegetarisch, veggie