Ga terug
+ servings

BBQ jalapeño poppers

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 12 porties
Een heerlijk hapje voor op de barbecue: jalapeños gevuld met een frisse roomkaas, een BBQ-worstje en omwikkeld met een spekjasje. Helemaal niet veel werk, maximum aan smaak!

Ingrediënten

  • 6 jalapeños
  • 75 gr roomkaas
  • 1 limoen (zeste)
  • 1 bakje spiesjes met barbecueworstjes
  • 100 gr ontbijtspek
  • peper en zout

Instructies 

  • Verwarm alvast de barbecue op.
  • Snij de jalapeños in twee. Verwijder de zaadjes met een koffielepel.
  • Doe de roomkaas in een kom. Was de schil van de limoen en rasp de zeste bij de roomkaas. Kruid met peper en zout. Meng.
  • Vul de jalapeño-helften met roomkaas. Leg er een barbecueworstje in. Wikkel er een plakje spek rond. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
  • Bak de jalapeños op de grill van de barbecue. Draai ze voorzichtig om. Serveer meteen.

Notities

  • Je kan dit recept ook in de oven maken. 15-20 minuten op 200 graden. 
  • Je vindt dit recept ook terug op rayon.be, daar kan je meteen alle ingrediënten in je winkelmandje klikken. 
Gang: hapje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: barbecue, BBQ, hapje, jalapeño, roomkaas, worst, zomer