Een heerlijk hapje voor op de barbecue: jalapeños gevuld met een frisse roomkaas, een BBQ-worstje en omwikkeld met een spekjasje. Helemaal niet veel werk, maximum aan smaak!
- 6 jalapeños
- 75 gr roomkaas
- 1 limoen (zeste)
- 1 bakje spiesjes met barbecueworstjes
- 100 gr ontbijtspek
- peper en zout
Verwarm alvast de barbecue op.
Snij de jalapeños in twee. Verwijder de zaadjes met een koffielepel.
Doe de roomkaas in een kom. Was de schil van de limoen en rasp de zeste bij de roomkaas. Kruid met peper en zout. Meng.
Vul de jalapeño-helften met roomkaas. Leg er een barbecueworstje in. Wikkel er een plakje spek rond. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
Bak de jalapeños op de grill van de barbecue. Draai ze voorzichtig om. Serveer meteen.
- Je kan dit recept ook in de oven maken. 15-20 minuten op 200 graden.
- Je vindt dit recept ook terug op rayon.be, daar kan je meteen alle ingrediënten in je winkelmandje klikken.