Ga terug
+ servings

Pajeon met scampi

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Pajeon is een Koreaanse hartige pannenkoek met lente-ui en andere groentjes. Je kan ook scampi's of andere zeevruchten toevoegen, als je dat wilt. Een zalige lunch, klaar in 15 minuten. Vergeet de dipsaus niet!

Ingrediënten

Voor de pannenkoekjes

  • 1 cup (volkoren) bloem (130 gr)
  • 1 el maïzena
  • 1 kl zout
  • 1 ei
  • 3/4 cup spuitwater (180 ml)
  • 1 wortel (geraspt)
  • 1/4 courgette (geraspt of in sliertjes gesneden met een juliennesnijder)
  • 2 lente-ui (in ringen)
  • 6 scampi (ontdooid, zonder schaal)
  • rijstolie

Dipsaus

  • 2 el sojasaus
  • 2 kl sesamolie
  • 1 el gochujang (Koreaanse gefermenteerde bonenpasta met chili, vervang eventueel door sriracha of sambal)
  • 1/4 limoen (het sap)
  • 1 el honing

Afwerking

  • 1 lente-ui (in ringen)
  • 4 takjes koriander (blaadjes geplukt)
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1 el wit sesamzaad (geroosterd)

Instructies 

  • Doe alle ingrediënten (behalve de rijstolie en scampi) voor de pannenkoekjes samen in een kom en meng goed.
  • Verhit rijstolie in een antikleefpan. Leg er 3 scampi's in. Schep bovenop de scampi's een hoopje beslag, zodat je 3 mooie pannenkoekjes in de pan hebt. Laat 2-3 minuten bakken en keer om. Laat opnieuw 2-3 minuten bakken. Herhaal met de rest van het beslag.
  • Dipsaus: meng alle ingrediënten goed. Proef en zorg dat de smaken in balans zijn.
  • Afwerking: serveer de pannenkoekjes met de dipsaus, lente-ui, koriander en sesamzaadjes.
Gang: lunch, Voorgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: eieren, hartige pannenkoek, pajeon, pannenkoek, scampi