Pajeon is een Koreaanse hartige pannenkoek met lente-ui en andere groentjes. Je kan ook scampi's of andere zeevruchten toevoegen, als je dat wilt. Een zalige lunch, klaar in 15 minuten. Vergeet de dipsaus niet!
Voor de pannenkoekjes
- 1 cup (volkoren) bloem (130 gr)
- 1 el maïzena
- 1 kl zout
- 1 ei
- 3/4 cup spuitwater (180 ml)
- 1 wortel (geraspt)
- 1/4 courgette (geraspt of in sliertjes gesneden met een juliennesnijder)
- 2 lente-ui (in ringen)
- 6 scampi (ontdooid, zonder schaal)
- rijstolie
Dipsaus
- 2 el sojasaus
- 2 kl sesamolie
- 1 el gochujang (Koreaanse gefermenteerde bonenpasta met chili, vervang eventueel door sriracha of sambal)
- 1/4 limoen (het sap)
- 1 el honing
Afwerking
- 1 lente-ui (in ringen)
- 4 takjes koriander (blaadjes geplukt)
- 1 el zwart sesamzaad
- 1 el wit sesamzaad (geroosterd)
Doe alle ingrediënten (behalve de rijstolie en scampi) voor de pannenkoekjes samen in een kom en meng goed.
Verhit rijstolie in een antikleefpan. Leg er 3 scampi's in. Schep bovenop de scampi's een hoopje beslag, zodat je 3 mooie pannenkoekjes in de pan hebt. Laat 2-3 minuten bakken en keer om. Laat opnieuw 2-3 minuten bakken. Herhaal met de rest van het beslag.
Dipsaus: meng alle ingrediënten goed. Proef en zorg dat de smaken in balans zijn.
Afwerking: serveer de pannenkoekjes met de dipsaus, lente-ui, koriander en sesamzaadjes.