Doe de bloem, suiker, en een snuifje zout in een grote mengkom en meng. Smelt de boter in een pannetje, voeg de melk hieraan toe en verwarm tot de melk lauw is. Los hierin de gist open meng goed.
Meng de melk door de bloem. Breek 1 ei erbij en meng. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het deeg 10 minuten tot het glad is. Je kan ook een keukenrobot met deeghaak gebruiken.
Leg het deeg in een ingevette komen bedek met een propere handdoek. Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen of totdat het verdubbeld is.Vet een vierkante bakvorm in. Neem het deeg uit de kom en duw de lucht eruit en kneed kort. Verdeel het deeg in 9 gelijke hoeveelheden en bol op. Leg de bolletjes naast elkaar in de vorm. Bedekt ze met de handdoek en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm een oven op 190 graden. Maak nu het witte deegje. Meng alle ingrediënten tot een dikke pasta. Doe het deegje in een diepvrieszakje of klein spuitzakje.
Kluts het overige ei op met een klein beetje water. Bestrijk hiermee de bolletjes. Knip een hoekje van het(spuit)zakje en spuit lijnen over de buns, in een kruisvorm. Zet de hot cross bun 20-25minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de glaze. Doe het water en de suiker in een steelpannetje, warm op tot de suiker gesmolten is. Roer er dan de kardamom door. Bestrijk hiermee de buns vlak voor het serveren.