Ga terug
+ servings

Wokske met broccoli en varkensvlees

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Een snel en overheerlijk roerbakgerecht waarin broccoli wél lekker is!

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 300 gr varkenslapje
  • 1 el sojasaus
  • 2 el mushroom sauce
  • 1 eiwit
  • 1/4 kl witte peper (fijngemalen)
  • 1 1/2 el maïzena

Saus

  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 1/4 kl witte peper (fijngemalen)
  • 1/2 kl zwarte peper (fijngemalen)
  • 2 el mushroom sauce
  • 2 kl sojasaus
  • 2 kl vissaus
  • 3 kl suiker
  • 2 el water

En dan ook nog

  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 150 gr jasmijnrijst
  • rijstolie
  • 1 el sesamzaadjes (wit en zwart)

Instructies 

  • Maak de marinade: meng de mushroom sauce, sojasaus, witte peper, het eiwit en maïzena. Snij het varkensvlees in hapklare stukjes en haal door de marinade. Zet opzij.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Kook de rijst gaar.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de paprika in reepjes.
  • Verhit de rijstolie in een grote pan of wok. Voeg de broccoli toe. Zorg ervoor dat ze in 1 laat liggen. Laat 1 minuut bakken op hoog vuur. Draai de roosjes om en laat opnieuw 1 minuut op hoog vuur bakken. Schep uit de pan.
  • Voeg opnieuw wat rijstolie toe in de pan en bak de reepjes paprika aan, zo'n 2-3 minuten. Schep uit de pan.
  • Voeg opnieuw wat rijstolie toe in de pan en voeg de blokjes varkensvlees toe. Bak ze rondom op hoog vuur. Voeg de broccoli, paprika en saus toe en roer goed om. Laat nog kort bakken.
  • Serveer het gerecht bovenop de rijst. Werk af met sesamzaadjes.
Auteur: Caroline
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Thais
Trefwoord: broccoli, varkensvlees, wok