Ga terug
+ servings

Crispy sticky tofu met aubergine

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Een geweldige, verrassende manier om tofu klaar te maken! Daarbij komen ook nog aubergine en paprika, rijst en een zalig sausje.

Ingrediënten

  • 270 gr stevige tofu
  • 3 el maïzena
  • 1 el sojasaus
  • 1 el kipkruiden
  • 1 grote aubergine
  • 1/2 rode paprika
  • 150 gr basmatirijst
  • 2 lente-ui
  • 1 el sesamzaad
  • rijstolie
  • peper en zout

Voor de saus

  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el chilisaus (of naar smaak)
  • 1 el zoete sojasaus
  • 1 el maïzena
  • 1/2 limoen

Instructies 

  • Laat de tofu goed uitlekken. Leg tussen een propere keukenhanddoek en druk goed aan, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de tofu verwijderd wordt. Als je er de tijd voor hebt, leg dan een zwaar gewicht bovenop de handdoek en laat enkele uren staan.
  • Verkruimel de tofu in een kom. Voeg de sojasaus, maïzena en kipkruiden toe. Meng goed. Zet even opzij.
  • Snij de aubergine in repen van 1 cm dik. Doe in een vergiet. Bestrooi met 2-3 kl zout, masseer even in en laat 10-15 minuten uitlekken.
  • Snij de paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen.
  • Maak de saus: pers de knoflook. Meng in een kommetje de knoflook, sojasaus, ahornsiroop, chilisaus, zoete sojasaus, maïzena en het sap van 1/2 limoen. Meng goed.
  • Kook de rijst gaar.
  • Dep de aubergines droog met een keukenpapiertje. Verhit 1 el rijstolie in een grote pan of wok. Voeg de aubergine en paprika toe. Roerbak 5-10 minuten, tot de aubergine mooi goudbruin kleurt. Kruid met peper. Schep uit de pan en hou nog even apart.
  • Doe opnieuw 1 el rijstolie in de pan en voeg de verkruimelde tofu toe. Roerbak op hevig vuur tot de tofu mooi krokant is. Voeg dan de saus en de groenten toe. Roerbak nog kort.
  • Serveer de tofu met groenten bovenop de rijst. Bestrooi met lente-ui en sesamzaad.
Auteur: Caroline
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: aubergine, plantaardig, Spaanse rijst, tofu, try vegan, vegetarisch, veggie, veggiechallenge