Ga terug
+ servings

Kip met Thaise basilicum (pad krapow)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Een zalig gerecht uit de Thaise keuken: kip met Thaise basilicum! Doe echt je best om de Thaise basilicum te gebruiken, want in geen zin te vergelijken met de Italiaanse...

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote rode chilipeper
  • 30 gr Thaise basilicum
  • 300 gr Jasmijnrijst
  • 2 el oestersaus
  • 2 el Thaise lichte sojasaus (bijv. Healthy Boy)
  • 2 kl palmsuiker
  • 2 el arachideolie

Instructies 

  • Pel de knoflook. Hak de rode chilipeper grof (verwijder eventueel de zaadjes als je' t niet te pikant wilt). Doe samen in een vijzel en stamp tot een grove pasta. Pluk de blaadjes Thaise basilicum.
  • Kijk de rijst gaar.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en hak dan nog eens fijn, zodat je grof kippengehakt krijgt.
  • Verhit de arachideolie in een wok en voeg de knoflook-chilipasta toe. Roerbak op hoog vuur. Als het begint te geuren, voeg je de kip toe. Roerbak tot de kip bijna gaar is, zo'n 4-tal minuten.
  • Voeg de oestersaus, sojasaus en de palmsuiker toe en roerbak kort. Je moet een mooie saus hebben nu. Als het iets te droog wordt, voeg je een scheutje water toe. Voeg 3/4de van de blaadjes Thaise basilicum toe en roer ze door het gerecht, tot ze geslonken zijn.
  • Serveer de kip met Thaise basilicum met de rijst. Werk af met de rest van de blaadjes basilicum.

Notities

Wil je nog iets meer groenten? Voeg dan peultjes of rode (punt)paprika toe. 
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Thailand, Thais
Trefwoord: curry met kip, pad krapow, Spaanse rijst, Thaise basilicum