Ga terug
+ servings

Salade met geroosterde spruitjes, bloedappelsien en mozzarella

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Een winterse salade? Het bestaat! Deze salade met geroosterde spruitjes, boerenkool, zoet-zure partjes bloedappelsien, mozzarella, frisse dressing en crunchy topping has it all!

Ingrediënten

  • 100 gr babyleaf sla
  • 2 bloedappelsienen
  • 250 gr gekuiste spruiten
  • 50 gr boerenkool
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 25 gr pecannoten
  • 2 el balsamico
  • 2 el honing
  • 1 el Topp'd zoute crumble
  • 1 kl mosterd
  • olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies 

  • Rooster eerst de spruitjes. Verwarm de oven voor op 225 graden en zet er alvast de bakplaat in. Halveer de spruiten en doe ze in een kom. Voeg 1-2 el olijfolie en peper en zout toe en meng goed. Schep op de hete bakplaat en zet 13 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de boerenkool klaar. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rits de bladeren van de dikke stelen en scheur in kleinere stukjes en schik op de bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de pecannoten bij. Hou apart tot de oven met de spruitjes piept.
  • Schil de sinaasappels met een mes en snij de partjes ertussenuit (peler à vif). Vang het vocht van de bloedsinaasappels op in een kommetje. Meng er de mosterd en 1 eetlepel honing door. Roer er dan straalsgewijs de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Hou de partjes en de dressing even apart.
  • Verlaag de oven tot 190 graden. Schep de spruitjes om. Zet terug in de oven. Zet ook de bakplaat met de boerenkool en noten in de oven en zet de timer op 7 minuten.
  • Schik de sla op een grote schaal of borden. Besprenkel met de dressing. Leg er de partjes bloedappelsien en de mozzarella bij.
  • Als de spruitjes klaar zijn, doe ze in een kom en meng er de balsamico en 1 el honing door. Leg bij de salade, samen met de boerenkool en de pecannoten. Overstrooi met de Topp'd zoute crumble en serveer.
Gang: lunch
Keuken: Belgisch, Europees
Trefwoord: bloedappelsien, bloedsinaasappel, maaltijdsalade, mozzarella, salade, spruiten, winters, wintersalade