Ga terug
–+ servings

Pasta met wodkasaus en Imperial Heritage Caviar

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen
Een prachtig gerecht voor de feestdagen. Puur, maar met zoveel smaak en zalige kaviaar.

Ingrediënten

Voor de saus (voor 800 ml - kan ingevroren worden)

  • 100 gr Franse sjalotten
  • 20 gr ongezouten boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 kaffir-limoenblaadjes (diepvries Thaise winkel)
  • 150 ml wodka
  • 400 ml room (40%)
  • witte peper van de molen

Voor de afwerking

  • 300 gr spaghetti Quadrati van Soubry (of Linguine Piccole De Cecco nr. 8)
  • 20 gr fijngesneden bieslook
  • 50 gr Imperial Heritage Caviar (Ik gebruikte Oscietra Royal)

Instructies 

  • Snij de sjalotten fijn. Smelt een klont boter in een kookpot en voeg de sjalotten toe. Stoof aan. Voeg de kippenbouillon en keffir-limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef.
  • Voeg de wodka, room en witte peper van de molen toe. Laat anderhalf tot twee uur op een zacht vuur sudderen zodat de alcohol verdwijnt en de wodka in de saus is verweven en een fijne dikte heeft. Laat afkoelen en gedurende een nacht rusten op een koele plaats.

Voor het serveren

  • Kook de pasta beetgaar. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Snij het bieslook fijn.
  • Verwarm de saus (ongeveer 100 ml per persoon). Monteer eventueel met boter. Roer er het bieslook door. Draai de gekookte pasta door de saus, voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe.
  • Draai de pasta op met een vleesvork en schik op een bord. Werk af met een quenelle kaviaar en serveer meteen.
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: feestdagen, Imperial Heritage Caviar, kaviaar, pasta