Ga terug
–+ servings

Krokante rijstpapierhapjes met zalmtartaar

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 porties
Het perfecte hapje voor tijdens de feestdagen: het ziet er mooi uit en smaakt fantastisch. Maak eens originele krokante rijstpapierhapjes met frisse zalmtartaar!

Equipment

  • 1 kookpot met bodempje olie (of friteuse)

Ingrediënten

  • 1 vel volkoren rijstpapier
  • 150 gr verse zalmfilet (zonder vel)
  • 1/2 avocado
  • 1 stengel lente-ui
  • 1/2 rode chilipeper
  • 5 gr verse koriander
  • 1/2 limoen
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el sesamolie
  • zout

Instructies 

  • Maak de tartaar: snij de zalm in fijne blokjes. Snij de avocado in fijne blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringen. Hou een deel van het groene deel apart. Snij de chilipeper in fijne blokjes. Hak de koriander fijn. Pers het sap van de limoen uit.
  • Doe de zalm in een kom, samen met 3/4de van de lente-ui, de chilipeper en de sesamolie. Meng en schep er dan voorzichtig de blokjes avocado door. Zet koud weg tot je gaat serveren.
  • Verhit de olie in een kookpot (of friteuse). Knip het vel rijstpapier in 6/8 partjes. Als de olie heet is (je ziet de olie 'dansen', maar mag niet beginnen roken!), voeg 1 per 1 een stukje rijstpapier toe. Ze krullen meteen op! Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout. Zet weg op een droge plek tot je gaat serveren.
  • Vlak voor het serveren, roer de helft van het limoensap door de zalmtartaar. Proef en voeg eventueel nog extra toe. Schep de zalmtartaar op de rijstpapierkrokantjes. Werk af met sesamzaadjes en het groen van de lente-ui. Serveer meteen!
Gang: aperitief, apero, hapje
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: feestdagen, kerst, kerstmis, tartaar, vis, zalm