Ga terug
+ servings

Snelle miso mushroom ramen

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Een snelle en voedzame lunch, 100% plantaardig. Japanse ramen, maar dan met 100% Belgische ingrediënten!

Ingrediënten

  • 1 bokaal Brouillon Miso Mushroom bouillon
  • 2 nestjes ramen (bruine rijst)
  • 125 gr shii take paddenstoelen
  • 1/2 pakje Oosters gekruide tofureepjes
  • 50 gr zeekraal
  • 100 gr broccolini
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 vel nori
  • 10 gr koriander
  • 1 kl arachideolie

Instructies 

  • Verhit de olie in een pan en bak de tofureepjes rondom krokant.
  • Snij de broccolini in hapklare stukjes. Snij de shii take in reepjes. Scheur de enoki in smallere stukjes.
  • Schenk de bouillon in een kookpot en warm op. Voeg de broccolini, shii takes en ramen toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Voeg de zeekraal toe aan de bouillon.
  • Verdeel de bouillon met de ramen en groenten over diepe borden. Schep er de tofureepjes, de enoki en nog wat zeekraal bij. Knip met een schaar reepjes nori. Werk af de lente-ui en blaadjes koriander en serveer.
Gang: lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: Brouillon, Japans, noedelsoep, plantaardig, ramen, try vegan, vegan, veggie