Maak eerst de marinade voor de kip: snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng alle overige ingrediënten in een kom. Snij de kip in blokjes en leg ze in de marinade. Zet in de koeling.
Maak de saus: doe alle ingrediënten in een bokaaltje en schud goed, zodat het maïszetmeel goed opgelost is.
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren noedels 4 minuten.
Snij de ui in halve ringen. Snij de spitskool in fijne reepjes. Snij de puntpaprika in halve ringen. Snij de lente-ui schuin.
Verhit wat rijstolie in een wok of grote pan en voeg de ui toe. Bak 2 minuten en voeg dan de paprika en spitskool toe. Roerbak 5-6 minuten op hoog vuur.
Verhit wat rijstolie in een aparte pan en bak de kipblokjes aan. Let op: door de suiker kleuren ze snel donker. Hou het dus goed in de gaten, je wil dat de kip net gaar is en buiten een donkerbruin maar niet verbrand korstje heeft. Dit duurt zo'n 4-5 minuten.
Voeg de kip en de noedels bij de groenten. Roer om en voeg de saus toe. Roerbak nog een tweetal minuten.
Serveer met sesamzaad, lente-ui en sriracha.