Ga terug
–+ servings

Quiche met geitenkaas, groentespaghetti en Honingtomaten

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Een zalig veggierecept, met Honingtomaten in volle glorie! Serveer warm met een slaatje erbij of de volgende dag koud als lunch.

Equipment

  • 1 ronde taartvorm
  • bakparels

Ingrediënten

  • 2 takjes Looye Honingtomaten (te verkrijgen bij Delhaize, Carrefour, Jumbo,Albert Heijn of de lokale groentespeciaalzaak)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 gr groentespaghetti (zo te verkrijgen in de supermarkt, of maak zelf van je favoriete groente))
  • 4 eieren
  • 100 ml room
  • 100 gr zachte geitenkaas (in een rolletje)
  • 30 gr pijnboompitten
  • enkele takjes basilicum
  • peper en zout

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het vel bladerdeegin een ronde bakvorm, prik in met een vork. Schik er een vel bakpapier op en leg er bakbonen op. Zet 20 minuten in de oven om voor te bakken.
  • Maak ondertussen de vulling. Doe de eieren en room in een kom en meng. Kruid met peper en zout. Maak de groentespaghetti (indien nodig).
  • Haal het voorgebakken deeg uit de oven en schik er de groentespaghetti op. Kruid met peper en zout. Verdeel er de geitenkaas over. Schenk er het eiermengsel bij. Schik er de takjes Looye Honingtomaten op. Strooi er de pijnboompitten over. Zet 20 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en werk af met takjes basilicum en serveer. Smakelijk!
Auteur: Caroline
Gang: lunch, hoofdgerecht
Keuken: Europees, Frans, Belgisch
Trefwoord: Honingtomaten, oven, quiche, vegetarisch, veggie