Heb jij een ‘keukentool’ waar je bij zweert? Je hoort me al aankomen, ik zeker wel! Ik kook regelmatig op locatie (bij vrienden, op weekend, op vakantie etc…) en dan heb ik ál-tijd een Microplane mee. Dat is een rasp met vlijmscherpe tandjes waarmee je perfect zestes van citrusvruchten kan raspen en een klein stukje parmezaan tot een gigantische berg sneeuw kan omtoveren. Ik begrijp niet hoe mensen nog altijd zitten sukkelen met die botte raspen.

Ik kreeg van de mensen van kookexpert.nl de vraag of ik eens in hun webshop wilde neuzen, om één of meerdere producten te selecteren, te testen en er dan achteraf iets over te schrijven. Ik kende de website nog niet, maar ’t is een mooie verzameling van premium kook- en tafelmateriaal, opgedeeld per thema of per merk. Zo ontdekte ik dat Microplane echt een gigantische collectie aan raspen heeft.

Kookexpert.nl over Microplane:

Het Amerikaanse merk Microplane is een leidinggevend bedrijf op het gebied van keuken- en kookaccessoires. Microplane is altijd opzoek naar de nieuwste innovaties en ontwerpen. Deze producten zorgen niet alleen voor een verrijking van uw kookervaringen, de producten zorgen ook voor een verrijking van uw keuken. De mooie en duurzame ontwerpen passen prima in elk huishouden. Doordat Microplane altijd gebruik maakt van kwalitatieve materialen kunt u vele jaren plezier hebben met deze keukenaccessoires!

De collectie van Microplane is dus erg uitgebreid, van een degelijk basismodel (wist je trouwens dat het rubbertje bovenaan de rasp dient om op je snijplank te zetten, zodat de rasp niet wegschuift?), tot een superdeluxe versie met walnoot houten handvat. Ik bestelde me er een laatst vernoemde met medium rasp voor kaas, chocolade, groenten en één met fijne rasp met een handig opvangbakje + een schattig kubusje met verschillende rasp-mesjes en bewaarcontainertje. Super handig toch?


Miniblokje parmezaan in een wip omgetoverd tot een grote berg geraspte kaas


Schone rasp he, ge kunt er ook hele schone kaaskrulletjes mee maken!

Het is misschien geen grote verrassing, maar ik ben zeer tevreden over de uitbreiding van mijn raspencollectie. En ja, ik geef het toe, het is misschien wat overdreven om 4 Microplaneraspen in huis te hebben. Dussss, goed nieuws, ik verloot het schattige raspkubusje!

Wat moet je doen? Ál mijn facebookposts en instagramposts liken en reposten en al je vrienden taggen en … Nee, grapje! Neem eens een kijkje op kookexpert.nl en vertel me (hieronder in de comments of op Facebook) wat jouw favoriete keukentool is (met een linkske bij). Op 30 november zal ik een winnaar kiezen en die krijgt dan de Microplane. Deal? Succes he!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

3 Comments

  1. Mijn favoriete keukentool? Dat kubusje met verschillende rasp-mesjes en bewaarcontainer lijkt mij wel leuk.

  2. Moeilijk want ik heb veel favorieten, maar als ik écht moet kiezen: mijn Lurch spirali.
    Dat kubusje ziet er erg handig uit om mee te nemen in de caravan.

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.