De zomer is daar, en daarmee ook weer de leuke (food)festivalletjes. Waar ik vroeger eerder en vooral ging voor het tweede deel van dat woord, is de balans nu duidelijk overgeslagen naar het eerste. TCHIN VITTEL is er zo eentje, een gezellig evenement georganiseerd door het watermerk, open voor iedereen, dat een aantal steden afschuimt. Zo was Brussel al gaststad, en ik ben daar eens kunnen gaan voorproeven en sfeer opsnuiven.

Het was begin mei, toen met dat zalig t-shirtweer, en de Brusselse Zavel zat afgeladen vol gezelligheidszoekers, in een prachtig rood decor. Er was een petanque-baan, een sjotterkeskas, veel tafeltjes en strandstoelen, een bandje, en most important: lekker eten. Vittel heeft voor het project 2 bistronomie chefs onder de arm genomen: Joël Geismar van Garage à Manger en Bruno Antoine van Emile Bistro, en daarbij komen dan nog twee lokale gastchefs bij per locatie. En ja hoor, woensdag 8 juni is het aan Antwerpen (op Strantwerpen), en zullen de chefs bijgestaan worden door lokale Bistronomie-chefs Leslie Taels van De Schalk (Willebroek) en Greet Verbeeck van Cachet de Cire (Turnhout).

banner Antwerpen

Zij zullen een bistronomie-picknick box maken, en dan ook de barbecue’s aansteken, en de lekkerste stukskes vlees en vis en slaatjes bereiden. Ik heb al eens kunnen voorproeven in Brussel, en dit is niet your average barbecue!

tchin vittel bistronomiebox

Ben je er graag bij op 8 juni in Antwerpen, wel dan heb ik goed nieuws, want ik mag 3 bistronomieboxen voor 2 personen weggeven! Hoe? Ga naar de Avocado van de Duivel pagina, like ze als je dat nog niet doet, en reageer op het TCHIN VITTEL-bericht (voor 5 juni). De winnaars zullen dan persoonlijk verwittigd worden.

See you there? Nog een kleine praktische mededeling: als het regent, wordt het evenement afgelast, je kan het het best opvolgen op hun Facebook-eventpagina!

TCHIN TCHIN!

© foto’s Gilles Desplanque

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.