Ik weet niet of je het al gemerkt hebt, maar ik ben de laatste tijd wel meer met gezonde voeding bezig. Babykilo’s zijn twee jaar na geboortedatum ook niet meer zo’n goed excuus, en ik krijg er dagelijks mee te maken via mijn job, dus vandaar dat de focus toch wel verschuift. Als ik af en toe nog eens lekker gastronomisch mag gaan eten natuurlijk ;-).

Maar zoals iedereen wel weet, hoe goed de intenties ook zijn, als je onderweg bent en je bent niet de beste planner (hallo soortgenoot!), dan durft het al eens snel mislopen met tankstationworstenbroodjes en toevallig passerende crèmekarrekes…

Supermarkt Delhaize legt al enkele jaren de focus op gezonde voeding en recent hebben ze hun on-the-go gamma nog verder uitgebreid. Dat mocht ik zelf komen ervaren en proeven op een zonnige zaterdag enkele weken geleden!

Voor de gelegenheid werd ik samen met heel wat andere foodblogsters uitgenodigd in een prachtige tuin met serre in Overijse. Op het programma stond een workshop met de geweldige Ellen Charlotte Marie, een informatief stukje over de efforts die Delhaize doet om meer gezonde voeding naar voor te schuiven en uiteraard een lekkere lunch!

Ellen was dit jaar gastvrouw van de bijlage met gezonde recepten die je jaarlijks in het Delhaize Magazine kan vinden. Echt een leuk en inspirerend boekje, en het is nog leuker om haar bezig te zien. Zo maakte ze in no time een heerlijke chia pudding bowl, afgewerkt met de nieuwe kokosyoghurt van Delhaize, no bake granola bars en superoriginele sushi sandwiches met echt een zalig pindasausje! De recepten kan je hier downloaden. 


Chiapudding met vers fruit, kokosyoghurt, granola en chocolade

Verder kregen we ook nog een (ludieke!) presentatie over de efforts die Delhaize doet om de hoeveelheid suiker, zout en vet in de producten van hun huismerken jaarlijks aanzienlijk te doen verlagen. Ze willen daar niet te stoeferig over doen, maar ze geven daarmee andere supermarkten echt het nakijken. Knap!

Enkele (nieuwe) gezonde(re) producten die ik alvast heel lekker vind:

  • ‘Raw limonade’ met citroen, limoen en gember
  • Crunchy muesli quinoa met verlaagd suikergehalte (tip: in de Delhaize winkels vind je bij de ontbijtgranen een suikergids ‘de suikerontduikers’ met kleuren, blauw en groen zijn goede keuzes!)
  • Fast break gamma: 6 verschillende gezonde on the go breakfast potjes zoals havermout, yoghurt met granola en fruit en chiapudding
  • Buddha bowls: lunch potjes met lekkere combinaties zoals zalm en mango en tonijn en edamame bonen
  • Oppo ijs: een nieuw suikerarm ijsmerk uit Engeland (enkele schalkse Britse dames kwamen helemaal uit London, mét de bekers Oppo op droogijs in de Eurostar om ons te laten proeven!). Mijn favoriet? Salted caramel, zo goed!

Voor de aanwezige bloggers werd ook nog een wedstrijd georganiseerd om een instagram foto te posten met 1 van de nieuwe producten uit het gamma en hoezee, ik heb die wedstrijd zowaar gewonnen met deze foto!

Een foto met een verhaal trouwens. Ik was op een zonnige zondag met mijn zoontje naar de zoo (4x ZO!) geweest, en was hem kwijtgeraakt in de grot onder het savannerestaurant. Minstens een kwartier (in moederuren minstens 5 uur!) liep ik roepend en in paniek rond door de zoo. Uiteindelijk was er een opmerkzame vrouw die hem opmerkte aan de leeuwen, die mij opgebeld heeft (dikke hashtag reclame voor de wegloopbandjes van atelier Feryn). Op de foto zijn we net verenigd en samen zeer opgelucht aan het sippen van een vers Delhaize sapje. Oef seg!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.