Of ik een cake wilde bakken om de geweldige Fairtrade producten in de aandacht te brengen? Altijd! 

Van 10 tot en met 14 mei lanceert Fairtrade Belgium de Fairtrade Challenge. Daarmee willen willen ze iedereen aanmoedigen om samen met familie, vrienden of collega’s te genieten van een faire cake break en zo de eerlijke handel een duwtje in de rug geven. 

fairtrade-belgium-challenge-keyvisual-nl

Leuk toch?

Er zijn verschillende manieren om mee te doen!

  1. Bak een cake of ga er 1 ophalen bij een partner van de challenge
  2. Registreer je cake op de website. Je vindt er ook leuk campagnemateriaal zoals postkaartjes, cake decoratie, sjablonen…
  3. Nodig vrienden en familie uit om mee te genieten van een cake break met een heerlijk stukje Fairtrade cake
  4. Share je cake break op social media!

Ik ging zelf ook al aan de slag, en bakte een stevig bananenbroodje, met -uiteraard- Fairtrade bananen, rietsuiker en chocolade. Ik maakte er zelfs een instagram story van (met inkijk in mijn lelijke, ouderwetse keuken…), maar zoals dat bij instagram stories gaat, is dat verhaaltje ondertussen al verdwenen. Ik maakte er wel enkele screenshots van.

fairtrade-cake-1 fairtrade-cake-2 fairtrade-cake-3 fairtrade-cake-4 fairtrade-cake-5 fairtrade-cake-6 fairtrade-cake-7 fairtrade-cake-8 fairtrade-cake-9 fairtrade-cake-10 fairtrade-cake-11 fairtrade-cake-12 fairtrade-cake-13 fairtrade-cake-14

En het resultaat? Een lekker stevig bananenbroodje met lekkere chunks. Ik volgde dit recept. En om eerlijk te zijn, ik was er niet 100% tevreden van. Veel te stevig, ik heb mijn bananenbrood liever luchtig en korrelig. Wie nog een goed recept heeft, mag het mij altijd laten weten! Want daar gaat het toch ook om, nieuwe receptideeeën delen? Bake the world a better place!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.