Gisteren was ik uitgenodigd voor een kookworkshop met ‘kale’, al van gehoord? Het is de hipster Engelse benaming voor boerenkool (google het maar eens). Heck, zelfs Beyoncé draagt truien waar ‘kale’ opstaat.

Florette Kale - 9

De hype is zo groot in Amerika, dat België uiteindelijk toch ook eens moest volgen. De alerte mensen bij Florette (die van de luie-wijven-slazakjes) die zijn mee, en lanceren nu ook zakjes kale bij ons in de supermarkt, hetzij de jonge blaadjes van de boerenkool. Verwacht dus geen stugge, stinky koolbladeren, maar frisse, malse blaadjes met een peperige, kruidige smaak. Vergelijk het een beetje met jonge spinazieblaadjes of rucola, maar dan toch nog anders van smaak. Kale zit trouwens boordevol vitamine A en K, anti-oxidanten en calcium, en da’s goed voor vanalles in ons lijf, liet ik mij vertellen! Jaja, dit is nu wat ze een ‘superfood’ noemen.

Florette Kale - 2

je kan het dus rauw in een salade eten, sauteren in de pan of blenden in een smoothie. dat is wat we ook deden tijdens de kookworkshop bij Mhhhhh! in Brussel, respectievelijk als voor-, hoofd- en nagerecht. De blaadjes kale worden verkocht zo voorgewassen in zakjes, en ook in een combinatie met jonge spinazie en geraspte wortel. Met die laatste maakten we een salade met sojakip en gehakte cashewnoten. De salademengeling werd ook aangemaakt met een dressing van olijfolie, citroensap en citroenrasp. Lekker!

Florette Kale - 3

Het hoofdgerecht was een wokschotel met rundsvlees, aubergine en geroerbakte kale. Tot slot kregen we als dessert (maar het is uiteraard nog beter geschikt als ontbijt) een smoothie met de kale, aardbeien, meloen, basilicum en rijstmelk. Ik was skeptisch (het had ook een vies bruin-groene kleur), maar zonder meer erg lekker!

Florette Kale - 4 Florette Kale - 6 Florette Kale - 1

Het was een fijne, gezellige avond met collega-bloggers (ook de Franstalige, daar blijft toch een taalbarrière tussen ons vrees ik ), en ik keerde naar huis met een zakje kale-spinazie mengeling, en daar ging ik deze middag al mee aan de slag voor een zalige salade! Ik maakte er een avocadodressing bij, en die paste wonderwel zeer goed bij de kruidige kale-blaadjes. Het recept vind je hier!

Florette Kale - 8

Florette Kale - 7

Florette Kale - 5
Bon je kan wel besluiten, Beyoncé, mijn blogsisters (op de foto Macaron Manon en Sarah van Tasting Lifestyle) en ik, we love kale!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.