Snij de ui fijn. Verhit olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Snij ondertussen de aubergine in blokjes. Voeg toe aan de stoofpot. Laat stoven. De aubergine zal snel de olie opzuigen, dus voeg een 3-tal eetlepels water toe en laat pruttelen tot het water verdampt is.
Snij ondertussen de paprika in blokjes en voeg toe aan de stoofpot, samen met 2 kl gedroogde Griekse oregano. Trek met een dunschiller lange plakken van de courgette. Snij het zachte binnenste in blokjes en voeg ook toe aan de stoofpot. Voeg na een 5-tal minuten de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breek de feta in grote brokken en doe in een keuken robot, samen met 2 eetlepels water, de rest van de gedroogde oregano en de ricotta en maal fijn tot een ‘smeerbare pasta’. Kruid met peper en eventueel een beetje zout.
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en beleg met plakjes courgette. Kruid met peper en zout. Schep er de helft van de saus op. Beleg opnieuw met plakjes courgette, kruid met peper en zout en schep er de rest van de saus over. Eindig met nog een laagje courgette. Bestrijk met de ricotta-fetatopping. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met basilicumblaadjes erover gestrooid.