Een klassieke pasta uit Sicilië, die ik een upgrade gaf met romige buffelmozzarella. Pasta alla norma, maar dus ook een beetje alla Carolina.
- 200 gr penne
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bol buffelmozzarella (of burrata)
- 1 bosje rucola
- 1 el balsamico (van goede kwaliteit)
- olijfolie
- olijfolie (extra vierge)
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de aubergine in de lengte in 4 en dan in plakjes van ca. 1 cm breed. Schik de plakjes op de bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
Snij de rode ui fijn. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en voeg de rode ui toe. Laat 3 minuten zachtjes stoven. Pers de knoflook en voeg toe. Laat nog 2 minuten stoven.
Voeg nu de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat een 12-tal minuten pruttelen. Roer af en toe om.
Voeg de geroosterde aubergine en 1 el balsamico toe aan de tomatensaus en laat nog 10 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Scheur de mozzarella in stukjes.
Meng de penne door de tomatensaus. Schep in kommen en werk af met stukjes mozzarella, rucola, wat extra vierge olijfolie en peper.