OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wortel-korianderkoekjes met halloumi en een frisse zoet-zure dressing

De essentie van lekker vegetarisch koken voor mij is dat je geen moment ‘een stukske vlees’ mist tijdens het verorberen. De recepten uit ‘Vegalicious’ van Alice Hart voldoen wat mij betreft stuk voor stuk aan mijn ‘strenge’ vereiste.

vegalicious Een toppertje in die categorie waren voor mij dan ook deze wortel-korianderkoekjes met halloumi, die ik moest vervangen door manouri. Want geloof het of niet, bij Delhaize hadden ze geen halloumi meer, volgens de winkelbediende door de crisis: “Ja, met die crisis in Griekenland weten wij nooit of we Griekse producten gaan binnenkrijgen”. Straf hé! Fin, manouri kan je ook perfect bakken, en het is een pak minder vettig. Mooi meegenomen! En dat dressingske, oh hemel, zo lekker! Ik maak het tegenwoordig voor bijna bij elk slaatje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten

  • 250 gr manouri of halloumi, afhankelijk wat de Grieken leveren
  • 4 grote wortelen, geschild en grof geraspt
  • 5 lente-uitjes, fijn gesneden
  • een handjevol koriander, grof gehakt
  • 1 el geroosterd korianderzaad, fijngestampt in de vijzel
  • 20 gr bloem
  • 2 eitjes, losgeklopt
  • rucolasla
  • 3 el olijfolie
  • 4 el van de dressing (komt straks aan bod)

Bereiding

Rasp 50 gr van de kaas en meng met de geraspte wortelen in een grote kom. Snij de rest van de kaas in plakjes en zet even opzij. Doe ook de lente-ui, koriander, korianderzaad, bloem en eitjes in de kom, voeg wat peper en zout toe, en meng goed.

Vorm er kleine koekjes van, en leg op een schaal op een bakpapiertje en laat even stevig worden in de koelkast.

Ondertussen kan je de dressing maken:

  • 1/2 teentje look, geperst
  • 1 el lopende honing
  • 1 el graantjesmosterd
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 90 ml olijfolie

Doe alles in een oud confituurpotje (die met die rood-witte carrokes zijn de beste) en schud goed. Kruid af met peper en zout.

Doe de olijfolie in een pan en bak de koekjes. Bak dan ook de halloumi. Bouw torentjes van de koekjes, de gebakken halloumi en rucolasla. Besprenkel met de dressing.

Ik beloof u dat ge geen carnivoor zult horen klagen!

Gerelateerde Artikels:

Vegetarische Sloppy Joe's
Spinazie-ricotta koekjes met tomatensalsa
Griekse laagjes-dip

2 Reacties

  1. Ziet er zalig uit! Ik verwerkte dit gerecht in een weekmenu voor Dagen Zonder Vlees. (voor zij die niet graag plannen of keuzestress hebben ;)) https://kleinmetblijedingen.wordpress.com/2015/02/22/dankzij-dit-weekmenu-voor-dagen-zonder-vlees-plan-je-je-week-in-een-vingerknip/

Trackbacks for this post

  1. Dankzij dit weekmenu voor ‘Dagen zonder vlees’ plan je je week in een vingerknip! | Klein met blije dingen

Plaats een reactie