Salade met gegrilde watermeloen en burrata

Ondertussen heeft bijna iedereen al wel gehoord van de heerlijke zomerse combinatie van watermeloen, feta en munt. Ik wilde die klassieker nog een niveautje hoger tillen, en kwam op deze salade. Want jawel, watermeloen kan je wel degelijk grillen! De suikers karamelliseren mooi en de meloen krijgt een diepere, intense smaak. Ik vind het wel lekkerder als de watermeloen opnieuw afgekoeld is. Bij Delhaize ontdekte ik ook een nieuwe soort burrata, ze is gevuld met ricotta! Echt overheerlijk en ideaal in combinatie met de robuuste smaak van de watermeloen. Ik had ook nog wat bolletjes buffelmozzarella in huis, dus die heb ik er ook bijgelegd, maar het was dus vooral de burrata die van deze salade een topper maakte. Verder maakte ik er ook nog een frisse citroen-chilidressing bij, en vulde ik aan met kleurrijke en knapperige groentjes. Je kan deze salade bij een barbecue serveren, maar dan loop je het risico dat je gasten compleet zullen vergeten dat er ook nog vleesjes zijn… 

Salade met gegrilde watermeloen en burrata
Lunch of voorgerecht voor 2-3 personen

  • 1/2 kleine watermeloen
  • 1-2 burrata
  • 2 mini komkommers
  • 1 puntpaprika
  • 125 gr kerstomaatjes, verschillende kleuren
  • 1 handvol rucola
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 biologische citroen
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 kl honing
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de grillpan voor. Schil en snij de watermeloen in partjes. Bestrijk met olijfolie. Grill de partjes watermeloen aan beide kanten. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  2. Snij de rode chilipeper in halve ringetjes. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng het citroensap en -zeste met de honing en roer er de extra vierge olijfolie door. Roer er de chilipeper door en kruid met peper en zout.
  3. Snij de komkommertjes en puntpaprika in plakjes. Halveer de kerstomaatjes.
  4. Schik de gegrilde watermeloen op een grote schaal. Leg er de groenten bij en de bol(len) burrata. Giet er de dressing over en werk af met blaadjes rucola en de geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.