Salade Maroccaine

Ik schreef er al over in mijn blogpost over Fez in Marokko, en ik kreeg er bij de eerste zonnestralen hier dan ook spontaan zin in: Marokkaanse rauwkostsalade (of salade Maroccaine dus, zoals ze het daar noemen).

Dit is mijn versie, ideaal als slaatje bij de barbecue of picknick, of om gewoon van te genieten in het zonnetje!

Ingrediënten voor 2:

  • 4 tomaten (ik had nog een kistje staan met mini-tomaatjes in allerlei kleuren en vormen, ook leuk natuurlijk!
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • sap en rasp van 1 citroen
  • een beetje feta, verkruimeld
  • een eetlepel komijn
  • fijngehakte peterselie en enkele korianderblaadjes
  • 1 appelsien
  • een geutje olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Snij de rode ui fijn, en doe er meteen het citroensap over (vergeet die citroenschil ook niet eerst te raspen) en de komijn. Laat marineren.

Snij de tomaten en komkommer in fijne stukjes, en meng mee onder de marinade. Schil de appelsien tot voorbij het witte vliesje (à vif) en snij de partjes er mooi uit. Hak de peterselie fijn, en meng alles onder de salade.

Breng op smaak met peper, zout en olijfolie en werk af met de feta, korianderblaadjes en citroenrasp. Superfris!

Gerelateerde Artikels:

Foto’s Fez, deel 2
Een (culinaire) uitstap naar Fez, Marokko
Salade met kale, spinazie, gerookte zalm en avocadodressing

Plaats een reactie