Risottoballetjes, of wat je kan doen met een restje risotto

In mijn vorige bericht bezong ik al mijn liefde voor dat Italiaanse rijstgerecht, en in mijn enthousiasme had ik natuurlijk weer te veel gemaakt (there can never be enough risotto, right?).

Risotto heropwarmen is niet echt aan te raden, dan verlies je alle smeuïgheid. Je kan eventueel opnieuw wat bouillon toevoegen, maar wat dus véél beter is, is om er balletjes van te maken, zo blijkt 🙂

Als risotto afgekoeld is, plakt hij goed, en kan je er gemakkelijk balletjes in je hand mee rollen. Zet een kommetje losgeklopt ei en een bord paneermeel klaar. Dip met je ene hand het bolletje in het ei, en keil het dan in het paneermeel. Met je andere hand erdoor rollen en een heerlijk hapje biedt zich aan! Giet een bodempje olie (arachide, zonnebloem…) in een pan en laat goed heet worden. In de frietpot gaat natuurlijk ook, maar dat gedrocht haal ik zelden boven… Frituur de balletjes rondom en laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met een fris slaatje of zo als hapje. Wat geraspte parmezaan erover mag natuurlijk niet ontbreken. Lekker restje zo!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.