We zijn bijna aan het eind van Dagen Zonder Vlees, en naar dat einde toe moet men soms al eens wat creatiever aan de slag om nog leuke, originele dingen klaar te maken…

Op mijn achttiende heb ik een klein jaartje in de Verenigde Staten gewoond, en dit recept is ééntje dat, in tegenstelling tot andere Amerikaanse klassiekers, bij ons niet echt bekend is: Sloppy Joe’s oftewel (super coole naam!) ‘manwich’! Basis is gehakt met ui, gebakken en met tomatensaus, opgediend in een hamburgerbroodje.

Dat gehakt kan je dan natuurlijk vervangen door Quorn-gehakt… In de niet-vegetarische gebaldere versie zou ik ook nog wat spek toevoegen. En nog véél meer chilisaus!

Voor 2 personen:

  • 250 gr (veggie)gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 fles passata
  • 1 dikke ui
  • 1 chilipeper of chilisaus
  • 2 pistolets of hamburgerbroodjes
  • ketchup
  • Bicky-uitjes
  • 1 paprika
  • 2 tenen look
  • boter
  • wat sla voor op de hamburger
  • bijgerechten kies je zelf, bij mij waren het ovenfrietjes van gewone en zoete aardappel en een slaatje

Doe de look, gepelde ui, chili en rode paprika in de hakmolen, en maak fijn. Stoof aan in wat boter en voeg het gehakt toe. Laat goed uitbakken en voeg dan tomatenpuree toe en laat even meebakken. Bevochtig met passata, maar let op dat je niet te veel gebruikt! Het moet net genoeg zijn om de saus te binden, en het mag zeker niet te vochtig zijn, anders krijg je een slappe Joe! Kruid de saus goed, eventueel nog met wat extra ketchup, en doe tussen de (eventjes gegrilde) broodjes. Werk af met ketchup, sla en Bicky-uitjes. En pas op: niet te hard knijpen, of draag gewoon geen witte broek!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.