Er zijn zo van die receptideetjes die je ziet passeren, waar je maar aan blijft denken:”Dat moet ik gewoon eens proberen!” Zo ook dus met deze tortilla-taart. Alle basics van een typische Tex Mex maaltijd, maar dan op een erg originele manier gepresenteerd.

Mijn quesadilla’s, die zijn ondertussen al berucht bij menig tafelvriend en cateringklant, dus die vormden de basis voor de taart. En guacamole en pico de gallo mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Grootste challenges: alles warm houden (omdat je warm en koud combineert) en het spel snijden. Voor dat laatste haalde ik dan ook het elektrisch mes (een oranje plastieken van Moulinex) van mijn lief’s bobonne zaliger van onder het stof, en dat werkte perfect!

Met dat nu al legendarisch juli 2013-zonnetje en een caipirinha bij de hand, was het fiesta Latina compleet!

image

Ingrediënten voor 2

  • een pak kleine tortilla’s (voor 4 personen neem je dan bijv. een pak grote tortilla’s)
  • 150 gr rundsgehakt
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 ajuinen
  • 75 gr smeltkaas
  • een handvol geraspte oude kaas (of Cheddar)
  • 100 gr kip
  • 1 stevige tomaat
  • 1 limoen
  • koriander
  • platte peterselie
  • 1 grote stevige tomaat
  • cayennepeper
  • 1 dikke rijpe avocado
  • zure room
  • fajita-kruiden
  • guacamole-kruiden
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • olijfolie

Klaarmaken

Maak de guacamole: plet de avocado met een vork, doe er 1/2 fijngesneden uitje, wat fijngesneden blaadjes koriander, een theelepel zure room, sap van 1/2 limoen, cayennepeper, peper en zout en guacamolekruiden bij (normaal doe ik er ook nog een fijngesneden tomaatje bij, maar dat hoeft hier niet). Meng goed, en zet nog even opzij.

Voor de pico de gallo: snij de tomaat en 1/2 ui grof, en doe in een keukenrobot met wat blaadjes bladpeterselie, koriander, sap van 1/2 limoen en ruim cayennepeper. Blend héél kort en in ‘pulsen’ zodat de tomaat niet helemaal tot moes gemalen wordt, maar nog in stukjes is. Kruid af met peper en zout.

Snij de paprika’s, kip en ui in fijne blokjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak de kip met de groene paprika. Voeg wat fajita-kruiden toe. Laat heel even afkoelen, en doe in een kommetje en meng de kaas eronder.

Doe opnieuw wat olijfolie in de pan, en bak het gehakt met de rode paprika (hou een beetje rode paprikablokjes opzij) en de ui. Voeg ook nog wat fajitakruiden toe.

Neem een propere pan met anti-aanbaklaag, zo groot als de tortilla’s en laat even warm worden (zonder vetstof!). Doe de kip-kaasmengeling tussen twee tortilla’s en bak kort in de pan. Draai om. Zorg ervoor dat de tortilla zeker niet verbrandt! Als er genoeg kip is, kan je dit twee keer doen.

Verwarm de andere tortilla’s ook lichtjes in de pan.

Leg de quesadilla vanonder, en leg daar een laagje ijsbergslablaadjes op. Dan terug een tortilla. Daarop een laagje gehakt en pico de gallo. Opnieuw een tortilla, een laagje guacamole, en opnieuw een tortilla om af te sluiten. Smeer daar een laagje zure room op, en werk af met wat reepjes ijsbergsla, geraspte kaas en paprikablokjes.

Que aproveche!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.