Laaiend enthousiast onthaald door veggies, en natuurlijk ook bruikbaar om bijv. een wokske af te werken. En hoewel het ‘gefrituurd’ is, heb je geen friteuse nodig!

Wat heb je nodig

  • 1 pakje tofu
  • 1 ei
  • 3 el panko broodkruim
  • 2 el wit sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad
  • Arachideolie
  • Zout
  • Enkele lente-uitjes (het donkere deel)
  • Chili-dipsaus (gember had ook fantastisch geweest!)

Bereiding

Je moet ervoor zorgen dat de tofu heel droog is. Snij de tofu in stukken van gelijke dikte, dep af en leg in een ovenschaal  met keukenpapier. Leg daarop nog een laag keukenpapier en dan nog een ovenschaal met iets zwaar op. Een Creuset-pot is bijvoorbeeld ideaal ;-). Laat minimaal een half uurtje uitlekken.

Meng de panko met de sesamzaadjes en klop het ei los met wat water. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

Snij de tofu in de gewenste grootte, en dip in het ei, en dan in het paneermeel.

Doe een bodempje (van ong. 5 mm) olie in een pan en laat de olie warm worden. Bak de stukjes gepaneerde tofu goudgeel aan beide kanten.

Bestrooi met zout, en serveer met de saus en lente-uitjes. Easy veggie peasy!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.