Foto elidesc.com

Dit is zo één van die gerechtjes waar ik altijd mee weet te scoren, en ik vond dat het dan ook niet mocht ontbreken op het #CarrefourNYE n0t-s0-classic zeevruchtenbuffet. Om het extra feestelijk te maken, deed ik er krab bij, waar ik het anders met een goedkope witte visfilet maakte, maar dat kan dus ook perfect. Het originele recept komt trouwens van mijn liefste zus, die al naar Thailand reisde, zelfs voor dat The Beach nog maar gefilmd was…

Voor een 15-tal krabkoekjes

  • 1 blikje king crab
  • 200 gr witte visfilet
  • 1 stengel citroengras
  • een handvol groene boontjes
  • een bussel lente-uitjes
  • 1 bussel koriander
  • 1 el rode Thaïse curry
  • 1 el maizena
  • 1 bussel Thaïse basilicum
  • 1 limoen
  • chilisaus
  • fleur de sel

Haal de krab uit het blikje en laat uitlekken. Snij de visfilet in blokjes. Hak het citroengras fijn. Neem de helft van de koriander en Thaïse basilicum. Doe alles samen in de keukenrobot, met de rode curry en de maizena erbij. Blend tot je een mooie stevige massa hebt.

Snij de boontjes en lente-uitjes in ringetjes, en voeg bij de pâte.

Warm een bodem plantaardige olie op in een wok. Neem met een lepel hoopjes, en frituur aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer warm met schijfjes limoen, chilisaus en fijngehakte koriander en Thaïse basilicum. Werk af met fleur de sel.

thaisekrabkoekjes - 2
Foto © David Pintens

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.