Een frisse kleurrijke salade, ideaal bij een stukje vlees of vis, of om gewoon zo te eten, met bijvoorbeeld een stukje geitenkaas erbij. 

  • 4 wortels in verschillende kleuren
  • 1 venkel (met zoveel mogelijk loof)
  • 2 el sushi-azijn
  • 6 el goede olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 1 zakje mooie slamengeling
  • 3 el honing
  • 1 el venkelzaadjes

Maak eerst de dressing: meng de sushi-azijn met de olijfolie, zeste van de citroen, de honing en de venkelzaadjes. Kruid met peper en zout.

Schil de wortels, en haal er dan lange slierten af met een dunschiller. Leg ze in de dressing. Was de venkel goed, en haal het loof er af, en haal er dan fijne schijfjes af met een mandoline, en leg ook in de dressing.

Was de komkommer, en maak er sliertjes van met een spiralizer of een julienneschiller. Doe hier ook een klein beetje dressing over.

Neem een grote schaal, en schik er de slamengeling op. Doe daarop de venkel, de wortelslierten en tenslotte de komkommerjulienne. Werk af met het loof van de venkel.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.