…ofwel een luxueuze versie van de kinnekeskost macaroni met kaas en hesp. Ik had nog een restje asperges en gerookte zalm, en heb die verwerkt in dit lekker receptje.

Wat haalt ge uit de frigo? (voor 2 pers)

  • 200 gr gekookte asperges + kookvocht
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 sjalotje
  • 50 gr roquefort of danablue
  • 100 gr macaroni
  • 50 gr geraspte kaas
  • bieslook
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem

En avant!

Kook de asperges gaar, moest ge dat al niet gedaan hebben. Snij dan in kleine stukjes en hou de topjes apart. En kook de macaroni.

Snij de gerookte zalm in kleine stukjes, en doe daar een gesnipperd uitjes, wat fijngehakte bieslook bij en verkruimel de helft van de blauwe kaas erover. Doe samen in een kommetje, en zet even opzij.

Maak een roux door de boter te smelten en hierbij de bloem te doen. Goed roeren en dan beetje bij beetje het aspergevocht toevoegen tot je een mooie saus hebt. Goed afkruiden met peper en zout. Haal van het vuur en doe er de asperges, de rest van de blauwe kaas en de geraspte kaas bij en roer nog even goed door.

Doe de macaroni’s in een ovenvaste kom, oversaus en gratineer een 5-tal minuutjes onder de grill. Doe er een schepje van het gerookte-zalm slaatje over en werk af met een takje groen.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.