Oh, wat hou ik van doodsimpele recepten die er superingewikkeld en moeilijk uitzien. Gemakkelijk scoren bij je gezelschap heet dat. En wat er goed uitziet, dat smaakt ook altijd beter hé.

Leuk nieuws dus dat een aantal sterrenchefs net-mama Sofie Dumont vervangen in haar keuken. Ik was tot nu toe sterk onder de indruk van de recepten van Wout Bru, en zeker dit. Je kan echt niet geloven hoe gemakkelijk het is, snel klaar, en nog lekker ook! Ik heb er enkel nog linguini-pasta bijgedaan, om het wat steviger te maken. En easy on the saffraan, die overheerste een beetje te veel in mijn sausje. Maar voor de rest: scoren!

Wout Bru maakte ook nog een erg indrukwekkende (en weer zeer eenvoudige) groentenbouillon klaar, ga ik zeker ook eens proberen!

Ingrediënten

  • 2 sneden brood
  • 4 stukken kabeljauw van 120 gr/stuk
  • lookpuree
  • 1/2 dl mayonaise
  • enkele saffraandraadjes
  • tuinkers
Zoetzure tomaatjes:
  • enkele kerstomaten
  • kristalsuiker
  • peper
  • 1 dl sinaasappelsap
  • verse dragon

Pistousaus:

  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 4 tomaten
  • 1 bosjes verse basilicum
  • Xeres azijn
     
    1. Voor de zoetzure tomaten:Snij de kerstomaten in de helft. Karameliseer de suiker in een pan met een scheutje sinaasappelsap.  Blus met azijn en voeg het sinaasappelsap toe. Breng op smaak met verse dragon en peper. Giet het kokende mengsel over de kerstomaten in een kom en laat marineren.
    2. Voor de pistousaus:Warm de olijfolie op zonder te laten koken. Verwijder de schil van de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in brunoise. Meng met peper en zout, een scheutje xeres azijn en fijngesneden basilicum. Overgiet met de warme olijfolie.
    3. Meng de mayonaise met saffraan en lookpuree. Vul een plastic pipetje met behulp van een spuitzak.
    4. Verwarm de oven voor op 150°C. Rol de sneden brood uit met een deegrol. Maak vormpjes met behulp van een uitsteekvorm. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Steek ze in een oven van 150°C. tot ze goudbruin kleuren.
    5. Kruid de vis met peper en zout en bak in een pan met olijfolie. Tip: als de randen van de vis goudbruin kleuren, is het tijd om ‘m om te draaien.
    6. Laat uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet eruit te laten trekken.
    7. Serveer de vis in een ovenschaal met de pistousaus, de saffraanmayonaise, de zoetzure tomaten en broodcroutons. Werk af met wat tuinkers.
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.