Man man man, wat is me dat lekker! Over een bordje #troostkost gesproken. Als je venkel op hoge temperatuur roostert, wordt de kern mooi zacht, en de buitenkantjes heerlijk krokant.

Om te roosteren gebruik ik deze ‘marinade’: olijfolie, balsamico, honing, peper en zout. De honing in combinatie met de balsamico zorgt voor een heerlijk gekaramelliseerd effect. Deze marinade is dan ook ideaal om veel verschillende ‘hardere’ groenten te roosteren. Denk aan pompoen, knolselder, pastinaak,… De honing kan je ook vervangen door ahornsiroop. Als je pompoen roostert, kan je bijv. ook ras el hanout toevoegen, heerlijk! De feta kan je ook vervangen door blauwe kaas (tip: die blijft heel lang goed!) of geitenkaas.

Gekaramelliseerde geroosterde venkel met feta

Lunch voor 1p of bijgerecht voor 2-3p

  • 1 venkel 
  • 50 g feta
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el balsamico
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de venkel in plakken. Ik snij enkel een klein plakje onderaan van de wortel van de venkel weg. Hou de groene topjes opzij voor de afwerking. Schik op een bakplaat met bakpapier. Strooi er de venkelzaadjes over.
  3. Meng de honing, olijfolie, balsamico, peper en zout en verdeel over de venkel. Zet 15-20 min. in de oven.
  4. Verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitten kort.
  5. Schik de geroosterde venkel op een bord. Strooi er de feta en pijnboompitten over. Kruid met peper. Werk af met de venkeltopjes en serveer.

Dat dit eenvoudige en toch wel gezonde gerechtje je mag inspireren in Corona-tijden! Blijf positief en gezond ❤️

Gekaramelliseerde geroosterde venkel met feta
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.