Ik ben een sucker voor gebakken champignons, helaas zijn mijn huisgenoten dat niet. Dus af en toe laat ik me helemaal gaan met de champi’s voor ontbijt of lunch, met een toast champignons. Bij mijn lokale kruidenier Rico (topwinkel in Deurne Noord, ga er zeker eens heen als je kan), vond ik verse eryngii (kruisdistelzwam), prachtige ‘vlezige’ paddenstoelen. Toegegeven, ze zijn niet goedkoop, maar zo’n verwennerijtje mag al eens he. Bij Rico hebben ze trouwens ook ge-wel-dig zuurdesembrood (van Grof). Bak sneetjes zuurdesem in goei boter, en je bent in crispy-broodheaven (zie ook mijn recept voor kimchi-croque).
Als je mij naar mijn favoriete ingrediënten vraagt, dan zitten zoete aardappel, avocado en feta sowieso in de top 10. En ze passen ook…
Zalig kerstcadeautje dat ik van mijn ouders kreeg dit jaar: een mini-wafelijzer. Ik heb wel een groot wafelijzer, maar dat wordt enkel sporadisch bovengehaald,…
Ondertussen een mooie traditie: jaarlijks maak ik een verjaardagstaart voor mijn zoon Timo. Dat is dit jaar niet anders, al ben ik niet superambitieus…
Nieuwe favoriete lunch: croque met kimchi en kaas, aka ‘kimcheese’! Lekker krokant brood, melty cheese en die tangy, spicy smaak van kimchi. Werkelijk heerlijk!…
Wat eten ze in Japan voor ontbijt? Geen boterhammen met choco, maar een medley aan kommetjes, gevuld met hartige bereidingen! De geweldige blog @justonecookbook schreef er…
Ik ben een echte ‘salade-persoon’, da’s echt de ideale lunch voor mij. Maar no way dat dat saaie, klassieke salades zijn. Ik ga echt…
Ondertussen een jaarlijkse traditie bij de dakboeren op’t dak van PAKT: pompoenfeest! Nee nee, geen Halloween, we vieren de oogstmaanden (al zijn dat niet…
Ik heb làng gezocht naar echt heel lekker bananenbrood, en ik heb het eindelijk gevonden! Dit recept komt van The Boy Who Bakes, Edd…