Hou jij ook zo van dips? Ik vind het echt geweldig om een aantal dips op tafel te zetten en je gasten zelf hun aperitiefhapje te laten opscheppen. Het ziet ...Lees de volledige post
Onlangs deed ik een leuke samenwerking met Carrefour Belgium: ik kreeg van hen een zeer schone mand bomvol producten van hun BIO merk. Daarmee ging ik aan de slag en ...Lees de volledige post
Onlangs kwam ik beroepsgewijs in contact met De Ambachterie. Een Nederlands bedrijf dat ambachtelijke kroketten maakt. Zalig toch?
Ellen en Dennis zijn zaakvoerders en wonen in en werken vanuit het prachtige ...Lees de volledige post
Vandaag is het Wereldarmoededag. Ik mag mijn pollekes kussen dat ik mezelf niets moet ontzeggen (toch niet op eet-vlak ;-)), uit een warm nest kom en een heel goed opvangnet ...Lees de volledige post
Na het verhaal over de nieuwe Al Dente pasta van Soubry, kan er uiteraard geen recept met de vernieuwde pasta ontbreken! Zoals ik al vertelde in die post, is Soubry ...Lees de volledige post
Ondertussen heeft bijna iedereen al wel gehoord van de heerlijke zomerse combinatie van watermeloen, feta en munt. Ik wilde die klassieker nog een niveautje hoger tillen, en kwam op deze ...Lees de volledige post
Vroeger moest ik er het land voor doorkruisen (ik ben écht eens naar Brugge gegaan om het te vinden), nu te verkrijgen in de supermarkt om de hoek: parelcouscous. Met ...Lees de volledige post
How about een lente-gerechtje? Ik maakte deze salade om een ode te brengen aan de prachtige blauwe kom die een nieuwe aanwinst is van mij! Mooi toch he? De kom ...Lees de volledige post
Weet je nog, toen ik ooit meedeed aan ‘Dagen zonder vlees’ en ik in een interview met De Standaard vertelde dat het moeilijkste zou zijn om geen preparé meer te ...Lees de volledige post
Ik zal nog eens een recept posten hé. Deze ‘loaded’ hummus was een echte hit op Instagram, dus bij deze ook het recept voor mijn ultieme hummus! Ik neem je ...Lees de volledige post
Het zal u niet verbazen, maar guacamole is een evergreen ten huize Avocado. Ik postte er al ooit eens mijn recept voor in de begindagen van de blog (meer dan ...Lees de volledige post
Gisteren zondag en ik had zin om te bakken. Ik had niet veel in huis helaas en buiten passeerde er de windhoos van de eeuw (voor onze contreien toch). Ik ...Lees de volledige post
Anniek van Tafelklap en ik, wij kunnen het (niet enkel foodwise) heel goed met elkaar vinden. Zij heeft een gloednieuwe keuken, ik geef kookworkshops… Tijdens een productieve co-working namiddag lagen ...Lees de volledige post
Ik had in de frigo een pakje gezouten boter liggen – jawel verkeerd gekocht. Zeer uitgesproken smaak, nogal overheersend op pakweg een boterham préparé of krabsla. Ik wist dat ik ...Lees de volledige post
Ik heb sinds kort een nieuwe grillpan in huis, en oh boy wat ben ik er blij mee! Het is niet enkel een streling voor het oog, maar ook nog ...Lees de volledige post
Een goei stevig hartverwarmend soepke, het kan deugd doen met dit soort vies weer. Ik ben wel fan van de Italiaanse minestrone, maar ik hou niet zo van bonen. Zonder ...Lees de volledige post
Mijn zoontje Timo werd 3 jaar deze week. Traditiegetrouw geven we dan een feestje en bak ik taarten. Ik probeer altijd originele exemplaren te maken. Het eerste jaar was het ...Lees de volledige post
Ik heb deze vegetarische curry -of toch telkens een variatie erop- al enkele keren gemaakt. Het is geïnspireerd op de Indische keuken, maar authentiek zou ik het niet durven noemen. ...Lees de volledige post
Onlangs ontwikkelde ik een recept voor Carrefour met oesters. Ik had een hele doos met producten van Kwaliteitsketen Carrefour gekregen. Onder andere ook grondwitloof, bio-eitjes en abdijkaas. Voor de oesters ...Lees de volledige post
Mijn blogvoornemen voor 2019? Wat vaker recepten publiceren! Ik schrijf professioneel zo veel recepten, dat het er de laatste jaren op mijn blog precies veel minder van kwam… Maar goede ...Lees de volledige post
Er zijn van die producten die écht bij de feestdagen passen. Voor mij zijn dat zonder twijfel oesters. Die zachte zilte smaak, die prachtige schelpen, de perfecte pairing met Champagne… ...Lees de volledige post
Het duurt voor mij altijd even om in de feeststemming te geraken. Nee, ik ben niet het type dat half oktober al excited daarover rondloopt. Ik word eerder grumpy van ...Lees de volledige post
Voor het feestgeweld volledig losbarst, mag het nog even wat eenvoudiger in de keuken toch? Ik heb het vermoeden dat ik het verschil tussen spaghetti Bolognaise en tagliatelli al ragú ...Lees de volledige post
Ik heb ‘m al een hele tijd in huis, al was hij de laatste jaren wel wat in onbruik geraakt: De Smaakbijbel. Dat iconische boek met de kleurenwaaier op de ...Lees de volledige post
Vandaag 17 oktober is het Werelddag tegen Armoede. Ik besef dat ik daar zelf heel weinig over weet en vooral ook: heel vaak kan eten wat mijn hartje belieft. Ik ...Lees de volledige post
Onlangs kreeg ik de erg leuke opportuniteit van Soubry, da’s de Belgische pastafabrikant, om een citytripje te doen om inspiratie op te doen om een nieuw pastagerecht te creëeren. Geweldig ...Lees de volledige post
Onlangs kreeg ik de vraag om een kookworkshop ‘Hygge’ te geven. Voor wie het concept uit Denemarken niet kent: De Denen kennen lange en donkere winters en wentelen zich graag ...Lees de volledige post
Onlangs had ik vegetarische vrienden op bezoek en ik daagde mezelf uit om een heel Aziatisch-vegetarisch feestmaal op tafel te zetten. Ik maakte o.a. veggie gyoza, pineapple fried rice (in ...Lees de volledige post
Ik kreeg weer eens een leuke uitdaging voorgeschoteld: bedenk een lekkere topping voor de bekende TUC-koekjes. Tucskes doen mij echt aan mijn jeugd denken, de zoute koekskes die mijn mama ...Lees de volledige post
Leuk nieuws voor Italië-lovers (zoals ik!). Peppe Giacomazza is de nieuwe brand ambassador van Elvea, de bekende tomatenconservenfabrikant. Daarbij hoort dan ook een nieuwe tv-programma op –uiteraard- Njam: “Een Feest ...Lees de volledige post
Er is een leuke nieuwe geupdate website voor al wie houdt van Antwerpen en van lekkere dingen. Haha, wie niet? Op www.lekkersmetstreken.be vind je alle streekproducten die in de provincie ...Lees de volledige post
Het begint een traditie te worden: de verjaardagstaart voor mijn zoontje Timo! Vorig jaar kreeg hij voor zijn eerste 365 een jungletaart, met 2 jaar op de teller werden het ...Lees de volledige post
Het begon als #crocktober, ging over naar #slowvember en aan het eind van december is het tijd om het Crock-Pot experiment af te sluiten en te evalueren (sorry, daar heb ...Lees de volledige post
Als je op zoek bent naar recepten voor in de Crock-Pot, dan kom je meestal op Amerikaanse websites terecht. Daar is een slowcooker zowat standaard in elk huishouden. ‘Belgische’ recepten ...Lees de volledige post
Het is hier even wat stiller geweest rond mijn Crock-Pot projectje… Kleine technische storing wegens mijn eigen onhandigheid! Ik heb het glazen deksel op mijn (lelijke) tegelvloer in de keuken ...Lees de volledige post
Erg gecharmeerd was ik toen ik de vraag kreeg van Libelle Lekker of ik een weekmenu wilde samenstellen voor de rubriek ‘Aan de kook, een hele week koken voor 40 ...Lees de volledige post
Dit weekend was het tijd voor het tweede Crock-Pot-experiment. Ik wilde echt al heel lang eens ribbetjes maken. Niet van die knoken waar je het taai vlees van moet trekken ...Lees de volledige post
Samen met @marienanne houden we al eens graag een ‘kookavondje’. We zoeken dan een thema en bereiden elks wat voor. Noem het een minikookclubje. Het is in ieder geval een ...Lees de volledige post
Wie ook op Pinterest zit, ziet ze waarschijnlijk ook regelmatig passeren: talloze recepten gemaakt in de slow cooker of Crock-Pot. En ja, ik was wel benieuwd! Ik heb zelf al ...Lees de volledige post
Ik geef momenteel weer kookworkshops voor het CC in Mortsel (er is trouwens nog plaats voor de volgende reeks ‘Aziatische keuken’ in januari). Het thema nu is ‘Reis rond de ...Lees de volledige post
Wat ik vind dat ik te weinig doe –ook al is het wat ik het allerliefste doe- is uitgebreid koken. Eens een namiddag voor mezelf nemen en echt in de ...Lees de volledige post
Dat het verdorie tijd werd dat ik hier nog eens een receptje postte! Want ja hoor, naast op restaurant gaan, is in mijn eigen keuken staan nog steeds een van ...Lees de volledige post
Oh wat heb ik weer een leuke reportage mogen maken voor 15gram! Dit maal met 1 van mijn favoriete fruitsoorten: rabarber!
Jaja, rabarber, dat is pure nostalgie voor mij. In de ...Lees de volledige post
Zoals je misschien wel weet, werk ik ook part time bij 15gram. Ik schreef er onlangs ook al over, dat we een Foodbox gelanceerd hebben. Ondertussen zijn we een paar ...Lees de volledige post
Heb jij een favoriet dessert? Ok, ééntje kiezen, dat is oneer aandoen aan alle andere. Dus als ik een top 5 7 moet opstellen, dan zou die er ongeveer zo ...Lees de volledige post
Love & Lemons is een Amerikaanse, voornamelijk vegetarische blog. Ik kende hem nog niet, tot ik het mooie Love & Lemons kookboek toegestuurd kreeg. Een uitgebreidere bespreking van het boek ...Lees de volledige post
Onlangs bij een etentje voor mijn collega-blogster, maakte ik als hoofdgerecht een sappig en vooral krokant varkensbuikje klaar, met daarbij een heleboel groentebereidingen. Tijdens de voorbereidingen heb ik uitgebreid gebladerd ...Lees de volledige post
6,5 jaar ben ik ondertussen aan het bloggen hier. Ik hou er een knap archief aan over, ongelofelijk veel fijne ervaringen en heb vooral zo ook een heleboel fijne mensen ...Lees de volledige post
Als ik een etentje geef, dan zet ik bij het hoofdgerecht graag een echte pièce de résistance op tafel. Veelal een ferm stuk vlees dat je dan aan tafel versnijdt. ...Lees de volledige post
Poke, heb jij er al van gehoord? Ik schreef er al eens een artikel over voor 15gram, dat kan je hier lezen. Of de korte samenvatting: Poke (spreek uit ‘pokeej’) ...Lees de volledige post
Mijn zoontje Timo werd deze maand 1 jaar. It’s been a rollercoaster, maar wat een plezante! Wie mij op instagram volgt, zal al wel gemerkt hebben dat ik helemaal zot ...Lees de volledige post
Madame Zsazsa, ik volg haar blog al jaren. Ze leerde haar volk eerst rokjes naaien, dan een ecologische levensstijl aanmeten en tenslotte ook tuinieren. Zo knap wat ze in haar ...Lees de volledige post
In de blogpost over weekmenuën kan je lezen hoe ik spinazie-boekwijtpannenkoeken maakte voor de eerste verjaardag van mijn zoontje Timo. Lekker knalgroene hartige (en ook nog gezonde) pannenkoeken die hij ...Lees de volledige post
Een ‘glazed ham’, ik wilde dat nu al echt eens heel lang maken. Het is iets typisch Brits (en bij uitbreiding ook Amerikaans en Australisch) om met Kerst te eten. ...Lees de volledige post
En, wat heeft u de voorbije maanden zoal gedaan? Ik denk dat ik vanaf september al tussen de kerstballen zat. Voor mijn werkgever 15gram.be begonnen we toen al na te ...Lees de volledige post
Vorige week was ik uitgenodigd door Go-Tan om een wokworkshop te komen volgen. Ok, ik kan al wel behoorlijk goed koken en wokken, en ik geef vaak zelf kookworkshops, maar ...Lees de volledige post
Iedereen heeft zo wel een recept waarvan je vindt dat jouw mama het het beste maakt. Zo’n gerechtje dat je meteen terugkatapulteert naar je jeugd (à la recherche du temps ...Lees de volledige post
Ik ben vorige week samen met het gezinnetje en mijn schoonouders een weekendje naar Amsterdam geweest. We hebben ons wat aan de classics gehouden (flaneren over de grachten, bootje varen,…) ...Lees de volledige post
Dit gerecht maakte ik met de MySpirelli van DOMO. Je leest er hier alles over.
Ingrediënten voor 2
500 gr zoete aardappel
1 avocado
100 gr feta
sap van 1 limoen
satékruiden
olijfolie
handjevol korianderblaadjes
bicky-uitjes
enkele lente-uitjes
Bereiding
Schil de zoete ...Lees de volledige post
Zoals ik al vertelde in mijn verslag over een heerlijke barbecue met Carrefour en Peter De Clercq, was ik erg onder de indruk van het dessert: een hele ananas, geïnjecteerd ...Lees de volledige post
Naar aanleiding van een kookworkshop van Florette met kale, de hippe naam voor boerenkool, ging ik zelf aan de slag met een zakske slamengeling met kale, en flanste ik deze heerlijke ...Lees de volledige post
Mijn wok die was aan vernieuwing toe. Voorheen had ik een goedkoop modelletje van Ikea. Doet was het moet, maar gaat niet superlang mee. Maar dat treft, want GreenPan heeft ...Lees de volledige post
Foto: Stephanie Bex
Sinds vorige week is er een nieuw programma op Njam: De Gezonde Goesting met Steffi Vertriest. Steffi die ken ik nog van een verleden bij VTM, toen zij ...Lees de volledige post
Ik doe een poging om wat gezonder te gaan eten. En hopelijk af te vallen. Ik ga mijn kindje niet als excuus gebruiken, dat mocht daarvoor ook al. Ik ga ...Lees de volledige post
Kikkererwten in blik heb ik altijd wel in de voorraadkast staan, om snel hummus te kunnen maken. De kikkererwten van Bonduelle worden blijkbaar in blik gestoomd, waardoor ze nog wat ...Lees de volledige post
Carrefour lanceerde deze maand een wedstrijd om een echte “Belgetarische” stoemp te bedenken: één van onze typische Belgische gerechten, met allemaal ingrediënten van hier. Het winnende gerecht zal effectief in ...Lees de volledige post
En, heeft het gesmaakt deze Kerst? Bij ons zeker en vast. Kerstavond vieren we met mijn ouders en zus, afwisselend bij 1 van de 3 thuis. En aangezien Frederic en ...Lees de volledige post
Een tijdje geleden vertelde ik over een cateringopdrachtje dat ik deed voor 15gram.be. Ondertussen staat het ‘concept’ en de recepten online op diezelfde website, voorzien van prachtige foto’s. Check it ...Lees de volledige post
Ik mocht een pan uit het GreenPan-gamma testen, en al snel viel mijn oog op de vis-en groentenpan uit de Milan 3D-collectie. Waarom juist? Het is een pan die kleine ...Lees de volledige post
Wie mij kent, heeft mij de laatste weken wel zien rondwaggelen. ‘Rond en gezond’ is echt voor mij uitgevonden, en dat nog 7 weken! Hoogzwanger dus, en ik begin het ...Lees de volledige post
Hierbij nog een leuk feestelijk recept: gegrilde camembert met broodbolletjes. Het idee vond ik hier, maar ik zocht wel naar een eenvoudig broodbolletjes-recept, zodat het relatief snel klaar te maken ...Lees de volledige post
Et voilà, ik ben bijna rond met de recepten van het Carrefour-diner. Maar dat wil niet zeggen dat dit een mindere is, integendeel! Echt een heel schoon aperitief-soepje, en je ...Lees de volledige post
Hmm, flammkuchen, kent ge dat? Het is de Duitse/Elzas-versie van pizza. In de plaats van tomatensaus wordt er een roomsausje gebruikt. Dé standaard-toppings zijn ajuin en spekjes, maar wie een ...Lees de volledige post
Op het oefendiner van Carrefour moesten we onze gasten natuurlijk ook op gepaste wijze van drankjes voorzien bij het binnenkomen. Niets mis met een fles cava of champagne opentrekken, maar ...Lees de volledige post
Als ik één favoriet moet kiezen uit het feestmenu dat de meisjes van Mi’dinettes en ik samenstelden voor Carrefour, dan is het wel de fenomenale pavlova die Diane en Nathalie ...Lees de volledige post
Aha, dit is er écht eentje voor de feestdagen, me dunkt! Zo’n edel stukje vlees, dat zo leuk presenteert, dat mag wel eens voor een speciale gelegenheid. Toen ik nog ...Lees de volledige post
Een frisse kleurrijke salade, ideaal bij een stukje vlees of vis, of om gewoon zo te eten, met bijvoorbeeld een stukje geitenkaas erbij.
4 wortels in verschillende kleuren
1 venkel (met zoveel ...Lees de volledige post
Foto elidesc.com
Ik vond dit wel een leuk idee voor een hapje, om tomaat-garnaal en garnaalkroketten, 2 op-en-top Belgische klassiekers, te combineren. Het hoorde bij het not-so-classic zeevruchtenbuffet van het CarrefourNYE-etentje, ...Lees de volledige post
Foto elidesc.com
Dit is zo één van die gerechtjes waar ik altijd mee weet te scoren, en ik vond dat het dan ook niet mocht ontbreken op het #CarrefourNYE n0t-s0-classic zeevruchtenbuffet. ...Lees de volledige post
Het gerechtje van het #CarrefourNYE-diner waar ik misschien het meest trots op ben: zalige gepofte bietjes (ik typ altijd biertjes, verdorie toch!) met fris-zure geitenkaas en een verrassende komijn-crumble. Zoek ...Lees de volledige post
Een eerste recept van de #CarrefourNYE van mijn hand: caesar salad hapje met kreeft en ‘avocado van de duivel’. Uiteindelijk een klein foutje met de levering van de avocado zelf, ...Lees de volledige post
Ook dit (bij)gerechtje presenteerde ik voor de Gourmet Bar Bloggers wedstrijd. Hassleback potatoes maakte ik regelmatig klaar in onze skichalet in Italië. Ze zien er geweldig uit, en zijn heel ...Lees de volledige post
Met deze Belgische tapa deed ik mee aan de Gourmet Bar bloggers wedstrijd. Ik heb er niet mee gewonnen, maar ik kreeg wel goede commentaren, en misschien komt het zelfs ...Lees de volledige post
Dit recept haalde ik uit Koken met Feeling, een nieuw kookboek van het bekende maandblad. Echt supergemakkelijk om te maken, en op en top herfst! In het originele recept wordt ...Lees de volledige post
Ik maakte dit recept uit het boek Ilse Kookt. Daar lees je alles over hier.
Ikzelf nam maar de helft van de ingrediënten, dat was meer dan genoeg voor 2 personen, ...Lees de volledige post
Een snel en eenvoudig recept uit het nieuwe kookboek van De Superette: Monkeybread. Het is een dessertje dat je maakt met restjes croissantdeeg. Ik speelde wat vals en maakte niet mijn ...Lees de volledige post
Er lag al een tijdje een aubergine te ‘verpieteren’ in de koelkast. En van die te zachte, waterige tomaten werd ik ook al niet blij… Een snelle ovenschotel dus, om ...Lees de volledige post
Herinner je je de post over Hendrick’s Chambers of the Curious? Vandaag kreeg ik een aantal cocktailrecepten van in de bar doorgespeeld, waarvan de Celery Sour de absolute favoriet was ...Lees de volledige post
Jules van Jules Destrooper, die vraag aan een heleboel foodbloggers of we aan de slag wilden gaan met zijn koekskes om een (of enkele) nieuwe recepten te maken. We kregen ...Lees de volledige post
Uit het 2de kookboek van Rens Kroes: Powerfood, van Friesland naar New York
Voor 1 persoon:
2 eieren
1 el rijstmelk of andere plantaardige melk
snufje zwarte peper
mespuntje zeezout
½ theelepel oregano, gedroogd
handje verse basilicumblaadjes, ...Lees de volledige post
Foto: @elidesc
Et voilà, nog een gerechtje uit de chalet: een open lasagne. Gemakkelijk te maken hier, want verse lasagnebladeren kan je overal vinden. Niet gemakkelijk te maken, omdat het wat ...Lees de volledige post
foto @elidesc
Mousse van Limoncello is één van de dessertjes die op ons menu in de chalet staan dit jaar. Ik vond het recept via Libelle Lekker, en het wordt hier ...Lees de volledige post
Yes, ik houd het al 5 dagen vol! Het is wel niet makkelijk, het valt me op hoeveel ik onbewust in mijn mond steek als ik in de keuken sta. ...Lees de volledige post
Ja hoor, ook dit jaar doe ik weer mee aan Dagen Zonder Vlees, en ik ben niet de enige blijkbaar, fantastisch!
Ik sta hier zes dagen op zeven te koken voor gemiddeld ...Lees de volledige post
Dit is wederom Comfort Food met grote CF. Voorgemaakte gnocchi vind je hier in Italië voor een prikje in de supermarkt, maar ik heb het ook al bij Delhaize zien ...Lees de volledige post
Voor wie niet zo goed meer mee is met mijn blog, ik begrijp het! Het ene moment schrijf ik over Thailand, dan weer over grillpannen, over sneeuw in de Italiaanse ...Lees de volledige post
Net zoals Vietnam en Laos, heeft Cambodia uiteraard ook zijn nationale gerecht, meer zelfs, het zijn er twee: fish amok en beef lok lak. Eén van de eerste dagen in ...Lees de volledige post
Hierbij het recept van het geweldig lekker varkensvlees waar ik in deze post over onze kookworkshop in Vietnam over vertelde.
Nodig voor 6 saté’s
400 gr varkensmedaillon (in dunne plakjes gesneden)
1 sjalot, ...Lees de volledige post
Ciaoooo!
Jep, het is een tijdje geleden dat ik nog eens iets op de blog gezet heb. Niet dat ik niets te vertellen heb, integendeel. Maar ja, het is hier druk ...Lees de volledige post
Ik heb echt een zwak voor salade met geitenkaas. Als ik dat op de (lunch)kaart zie staan, zal ik dat 9 van de 10 nemen. Foodpairings-gewijs zijn er enkele ‘essentials’ ...Lees de volledige post
Het bakboek van Piva is mijn echte bakbijbel: het staat allemaal heel mooi uitgelegd, is erg volledig en er is nog nooit echt iets uit mislukt. Een aanrader dus!
Een recept ...Lees de volledige post
Sofie Dumont maakte vorig jaar in De Keuken van Sofie een wel erg origineel dessert: Pot Pourire, kleine echte bloempotjes gevuld met bananenmousse en chocoladecrumble die op echte aarde lijkt, ...Lees de volledige post
Als ik één lievelingskoekje moet kiezen, dan is het wel een madeleineke, vers uit de oven! Dus niet van die zompige voorverpakte cakejes, maar zelfgemaakt. Of in de echt goede ...Lees de volledige post
Hoera, die ‘Indian summer’ blijft maar duren. Het doet me dus zin blijven hebben in frisse, knapperige slaatjes ‘s middags.
Een beetje onder-geapprecieerd, rolmops. Opgelegde haring is nochtans erg gezond, goedkoop ...Lees de volledige post
Gisterenavond kwamen mijn zus en haar man eten, en ik wilde iets snel en eenvoudig klaarmaken, ook met die bloemkool die nog in mijn koelkast lag. En wat kan dan ...Lees de volledige post
Oud-klasgenootje @sNarah (mijn co-piloot bij de fantastische Peugeot #208trip, weet je nog?) die maakt erg leuke tekeningen op haar iPad. Ik heb aan haar gevraagd, of ze eens niet wat ...Lees de volledige post
Al enige jaren kan je gazpacho van Alvalle in brik vinden in de supermarkt. Ik ben fan, desondanks dat ik niet zo voor ‘voorgemaakte’ dingen ben. Maar toen ik in ...Lees de volledige post
Laaiend enthousiast onthaald door veggies, en natuurlijk ook bruikbaar om bijv. een wokske af te werken. En hoewel het ‘gefrituurd’ is, heb je geen friteuse nodig!
Wat heb je nodig
1 pakje ...Lees de volledige post
Wat heb je nodig
Een blik kikkererwten
3 el Griekse yoghurt
½ bio-citroen (ik had een Siciliaanse citroen kunnen bemachtigen, de max!)
1 teentje look
1 el tahin (sesampasta)
Peper en zout
Olijven (bij voorkeur zwarte Kalamata, ...Lees de volledige post
Deze week kwamen 2 vegetarisch collega’s bij mij eten, en ik schotelde hen onder andere 2 heerlijke vegetarische hapjes voor, die zeker het delen waard zijn: 5-layer Greek dip en ...Lees de volledige post
Er zijn zo van die receptideetjes die je ziet passeren, waar je maar aan blijft denken:”Dat moet ik gewoon eens proberen!” Zo ook dus met deze tortilla-taart. Alle basics van ...Lees de volledige post
Kim van Cookanista (i.s.m. http://www.fieb-viwf.be/) die er zit niet verlegen om ons foodbloggers uit te dagen. Een gerecht maken met frisdrank? Het klonk niet zo voor de hand liggend, laat staan iets dat ...Lees de volledige post
Ik deed al een kleine oproep om te vragen welk gebak ik zou maken voor ‘World Baking Day’. Er kwamen enkele verschillende reacties, waarvoor dank! Na weeral een nogal culinair ...Lees de volledige post
Een prachtige keukenrobot en best wel prijzige accessoires die je eigenlijk veel te weinig gebruikt, herkenbaar niet? Fin, die keukenrobot van mij is wel wat heavy duty gewend, maar de ...Lees de volledige post
Het buzzmoment rond Sergio Herman die studentenkost pimpt is ondertussen al wel wat gepasseerd, maar toch wil ik graag even aandacht vestigen op dit erg fijne én nuttige kookboekje.
De kotkeukentips ...Lees de volledige post
Ik schreef er al over in mijn blogpost over Fez in Marokko, en ik kreeg er bij de eerste zonnestralen hier dan ook spontaan zin in: Marokkaanse rauwkostsalade (of salade ...Lees de volledige post
Iets waar ik elk jaar erg naar uitkijk is de paasbrunch. De ultieme lazy sunday met veel eten, lekkere primeurs, bubbels, Dé Ronde en fijn familiaal gezelschap. Maar dit jaar ...Lees de volledige post
We zijn bijna aan het eind van Dagen Zonder Vlees, en naar dat einde toe moet men soms al eens wat creatiever aan de slag om nog leuke, originele dingen ...Lees de volledige post
Leuk idee van Lotus om een kookboek te maken met ‘user generated content’, oftewel met recepten van u en ik met Vlaanderen’s bekendste koekje. Om me extra te motiveren om ...Lees de volledige post
Ik had het idee al langer gespot, en toen Photo-copy Ann het dit weekend maakte voor VTM Koken, én ik weer eens op zoek was naar een veggie-gerecht, moest ik de ...Lees de volledige post
Je mag het ook guacamole voor luie wijven noemen, of gewoonweg een heerlijke lunchsalade, dat ook! Het idee haalde ik trouwens wederom van Pinterest.
Je neemt de ingrediënten van guacamole, snijdt ...Lees de volledige post
Erg verleidelijk, als je recepten tegenkomt die allerlei van je favoriete ingrediënten bevatten! Dit recept spaarde ik op voor Dagen Zonder Vlees, omdat het ook nog eens volledig vegetarisch is, ...Lees de volledige post
Allé lap, deze carnivoor heeft zich laten overhalen om mee te doen aan ‘Dagen zonder vlees’! Het hoe en waarom, daar kom ik later nog op terug, maar dag 1 ...Lees de volledige post
Oh, wat hou ik van doodsimpele recepten die er superingewikkeld en moeilijk uitzien. Gemakkelijk scoren bij je gezelschap heet dat. En wat er goed uitziet, dat smaakt ook altijd beter ...Lees de volledige post
Zoals in een vorige blogpost verteld, ging ik een weekje op reis naar het zonnige Gran Canaria. Ik was er helemaal fan van ‘papas arrugadas con mojo’, zilte verrimpelde aardappeltjes ...Lees de volledige post
Een fijn ideetje dat ik in de Delicious van deze maand (januari 2013) tegenkwam: pizza’s maken met durum-wraps als bodem. Het is echt supersnel, lekker én ideaal als restjesverwerking.
En zo ...Lees de volledige post
Sinds ik een Le Creuset tarte tatin vorm kocht in de Le Creuset Outlet in Roermond (iets van €50), is geen enkele tatin mislukt! Steeds mooie gekaramelliseerde appeltjes, zalige een ...Lees de volledige post
Op het Delhaize Biggest Cooking Event met Peter Goossens maakten we ook een heerlijk dessert. Echt een toppertje voor de feestdagen zeg ik u! En eigenlijk niet heel moeilijk, echt ...Lees de volledige post
Naar analogie met de gastblogpost van de papa, hierbij ook het recept van de fantastische parelhoen van Peter Goossens. Een toppertje voor de feestdagen, echt waar. Hoewel ik binnenkort ook ...Lees de volledige post
On popular demand (zijnde 2 comments op Instagram ;-)), hierbij het recept voor mijn light-versie van vol-au-vent, voor 2 personen. Ik bind de saus met magere room en maizena, een ...Lees de volledige post
Gedroogde champignons, ik had dat nog nooit gebruikt, om eerlijk te zijn. Nu kwam er de vraag van ‘Super sec, een online shop voor gedroogde champignons, of ik eens een ...Lees de volledige post
Vandaag is het werelddag van het ei! Ei dat moet nu wel eens het wEIdversprEidste voedingsmiddel ter wereld zijn. Ik denk dat zowel de Inca’s als Japanners even vaak al ...Lees de volledige post
Ik had al vaak zo’n mooi glazend geroosterd zalmpje zien passeren, o.a. op Pinterest, en dus moest ik dit gewoon eens proberen. Wat mooi meegenomen dat het ook nog eens ...Lees de volledige post
Als mijn lief en ik gaan kamperen, hebben we de traditie om bruschettas te maken: lekkere frisse tomaatjes, gegrilde broodjes met look en goed veel zout en peper, bij voorkeur ...Lees de volledige post
Ik heb me al eens vol lof uitgelaten over de iPhone app van Jamie Oliver, en nu heb ik een nieuwe favoriet: het Donna Hay iPad magazine.
Je kan de app ...Lees de volledige post
Op 1 januari maakte ik het voornemen dat ik mijn tijd niet meer wil verspillen naar het doelloos zoeken naar cadeautjes voor verjaardagen. Je kent dat wel: ‘shit, ik moet ...Lees de volledige post
Een kleine maand geleden plaatste ik een oproep voor goede Bolognaise recepten, niet de Italiaanse versie, maar de verbasterde Vlaamse versie zoals hij geserveerd wordt bij Pee KlakIk kreeg enkele recepten, ...Lees de volledige post
Zondag is restjesdag, en restjesdag is voor mij meestal risottodag. Eigenlijk heb je maar één groente, wat risottorijst, bouillon (in de vriezer of uit een blokske) en wat parmezaan nodig ...Lees de volledige post
Zaterdag kon ik op de markt de eerste asperges op de kop tikken. Niet bij een groot groentekraam, maar bij een mens die zijn witte goud schoon op een klein ...Lees de volledige post
De essentie van lekker vegetarisch koken voor mij is dat je geen moment ‘een stukske vlees’ mist tijdens het verorberen. De recepten uit ‘Vegalicious’ van Alice Hart voldoen wat mij ...Lees de volledige post
Als kind was ik een erg moeilijke eter. Reden: de saaie Belgische keuken (lees: bloemige patatten, stukske vlees en gekookte groenten). Ik at praktisch enkel eitjes en gebakken patatjes. Dat ...Lees de volledige post
Voorbije dinsdag Vorige maand (het blogpostje was in cyberspace blijven haperen), na een tripje na mijn werk naar Ikea (en de köttbular te weerstaan), moest ik dus nog zorgen voor iets ...Lees de volledige post
Dit taartje verkopen ze onder andere bij ‘Le Pain Quotidien’ en ziet er echt zo sjiek uit… Ik heb er zelf al veel mee gescoord en ik ga u eens ...Lees de volledige post
Hola señor, wat hou ik van de Mexicaanse keuken! Maar catastrofe señor, wat heb ik een hekel aan bonen! Een groot probleem dus… tenzij je natuurlijk je eigen fantastische versie ...Lees de volledige post
Eerder probeerde ik al eens om samen met een vriendin macarons te maken. Een hele onderneming, met een teleurstellend resultaat… Maar we zetten door, en vandaag kwam er een nieuwe ...Lees de volledige post
Het is ondertussen weeral een paar maanden geleden dat mijn maatje Bart op bezoek was uit Amerika. Hij ging samen met zijn Amerikaans vriendinnetje komen lunchen bij mij thuis. Ik ...Lees de volledige post
Binnenkort bak ik voor een groot feest een heleboel taarten. Een mens is dus maar beter voorbereid, en zo bevind ik mij in een experimentele taartenfase
(niet iedereen kan een blauwe ...Lees de volledige post
De credits voor deze taart gaan volledig naar Madame Zsazsa, echt één van mijn lievelingsblogs. Hoe ze het doet om elke dag superlekker eten (zo ziet het er toch uit), ...Lees de volledige post
…ofwel een luxueuze versie van de kinnekeskost macaroni met kaas en hesp. Ik had nog een restje asperges en gerookte zalm, en heb die verwerkt in dit lekker receptje.
Wat haalt ...Lees de volledige post
Simpel en heerlijk, deze aspergetaart. Met een fris slaatje bij. En het smaakte me nog beter de dag nadien, koud tijdens de lunch, de zalm smaakte echt nog lekkerder af ...Lees de volledige post
Ik heb er al een tijdje zin in, in die dikke Amerikaanse pannenkoekjes met bosbessen in. En aangezien er hier in België geen IHOP (the international house of pancakes, echt ...Lees de volledige post
Ik geraakte geïnspireerd om dit recept eens te maken via een fantastische kookblog, maar de naam (of bookmark?) ontglipt mij even. Ik zal hem één dezer dan ook hier eens ...Lees de volledige post
In mijn vorige bericht bezong ik al mijn liefde voor dat Italiaanse rijstgerecht, en in mijn enthousiasme had ik natuurlijk weer te veel gemaakt (there can never be enough risotto, ...Lees de volledige post
Een paar jaar geleden ben ik hopeloos verliefd geworden op risotto. En allemaal dankzij Jamie Oliver, nog steeds mijn favoriete tv-kok. In één van zijn kookboeken vond ik een basisrecept ...Lees de volledige post
Aiai, wat is het lang geleden dat ik hier nog eens gepasseerd ben. Kapotte computers, intensieve kooklessen en picknicken in Parijs hebben daar misschien wel iets mee te maken. Anyways… ...Lees de volledige post
@spiffman vroeg me hoe je best tartaar maakt. U vraagt, wij draaien! Mayonaise in dit geval, want om een lekkere saus te maken, heb je ook een lekkere basis nodig. ...Lees de volledige post
Zoals je misschien al wel weet, volg ik hedendaags (voor 12 intensieve weken) een voltijdse opleiding voor het diploma hulpkok. Héél veel tijd om te bloggen schiet er dan vaak ...Lees de volledige post
Ooit at ik bij Berlin eens een heerlijke soep van gegrilde kerstomaatjes, en ik heb al een aantal keren geprobeerd om dit soepje te evenaren, maar steeds zonder veel succes. ...Lees de volledige post
Ai ai, het is weeral meer dan drie weken geleden dat ik hier gepost heb.
Nieuwjaarsdrukte, weet u wel. Een gevuld kalkoen met Kerstmis, met Nieuwjaar een hele menu klaargemaakt voor ...Lees de volledige post
Aan zo’n snel hapje gaan we niet veel woorden vuilmaken: dit is echt zoooo simpel en snel klaar, en ‘t oogt toch heel mooi, niet?
Het uitsteekvormpje vond ik bij Dille ...Lees de volledige post
Van de sympathieke mensen van De Kookboekerij mocht ik een kookboek kiezen uit hun onlineshop om daarna een review over te schrijven. Over Sophie’s choice gesproken!
Zou ik nog een Jamie ...Lees de volledige post
Vorige week vrijdag kon ik ‘veuniet’ een kookworkshop gaan volgen rond ‘La Croix Fonds’ bij kookatelier ‘Mmmmh’ (met 4 emmen) in Antwerpen. Daar stel ik dan ook graag een blogpost ...Lees de volledige post
Stel: het blijft zo vriezen als de voorbije week, en de lieve sint en piet blijven gewoonweg vastkleven in de schouw. Oh wee, uw kinderkes speculaasloos! Of was het speculooslaas?
Geen ...Lees de volledige post
Bedankt voor jullie antwoorden op mijn tapas-enquête!
Dit was de top 3, en daar heb ik dan ook rekening mee gehouden tijdens de workshop:
3. Tortilla Española
2. Gambas al ajillo
1. Calamares
Verder hebben ...Lees de volledige post
Honger dat ik had vanavond! Het plan was om een quiche te maken met paksoi, maar ik had geen zin om te wachten op de oven, dus werd het gebakken ...Lees de volledige post
Spaanse tortilla is een heel eenvoudig maar wel echt lekker gerecht! Ik had het al een paar keer geprobeerd, maar het was nog nooit goed gelukt moet ik een beetje ...Lees de volledige post
Op mijn appartement heb ik een veranda’tje dat in de zomer véél zon kan pakken (als de zomer meewil). Ik ben nogal een stuntelige tuinier, maar elk jaar leer ik ...Lees de volledige post
I must say it was hard to find your blog in search results.
You write interesting content but you should
rank your blog higher in search engines. If you don’t know 2017 seo techniues search on youtube:
how to rank a website Marcel’s way
I must say it was hard to find your blog in search results.
You write interesting content but you should
rank your blog higher in search engines. If you don’t know 2017 seo techniues search on youtube:
how to rank a website Marcel’s way
Hi blogger i see you don’t monetize your blog. You can earn extra bucks easily,
search on youtube for: how to earn selling articles