Quinoa-pompoen-kurkuma pannenkoekjes met geitenkaas

Quinoa-pompoen-kurkuma pannenkoekjes met geitenkaas

Onlangs deed ik een leuke #samenwerking met Carrefour Belgium: ik kreeg van hen een zeer schone mand bomvol producten van hun BIO merk. Daarmee ging ik aan de slag en maakte er dit -al zeg ik het zelf- originele en superlekkere veggie gerechtje mee: Quinoa-pompoen-kurkuma pannenkoekjes met geitenkaas.

Schoon mandje vol!
Quinoa-pompoen-kurkuma pannenkoekjes met geitenkaas

Er hing een hele ‘campagne’ aan vast, ik maakte zelfs een filmpje en er was een give-away. Die laatste is ondertussen gepasseerd, maar ik krijg ook geweldig veel leuke reacties binnen wat jullie met de combinatie van ingrediënten zouden doen, inspirerend!

https://www.instagram.com/p/B5ADvtkAE1e/

Én ik kreeg ook de vraag of ik het volledige recept wilde delen. Maar ja gij! Bij deze…

Quinoa-pompoen-kurkuma pannenkoekjes met geitenkaas

Voor 2 personen – 45 min. werk

Tip: alle ingrediënten die ik voor dit gerecht gebruikt heb, zijn van het BIO merk van Carrefour!

  • 1/2 butternut pompoen (ik heb enkel de hals gebruikt)
  • 2 stukjes verse kurkuma (kan je vervangen door 2 kl kurkuma, maar de verse is echt wel heel lekker, dus zeker gebruiken, als je er kan vinden!)
  • 1 ui
  • 150 gr quinoa (2 kleuren)
  • 3 eieren
  • 1 rolletje geitenkaas (bûche)
  • 1 potje bladpeterslie
  • 1 kl currypoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Schil de pompoen (met een dunschiller met tandjes gaat dat het gemakkelijkst) en snij in blokjes. Stoom ze gaar in 20 min. (ik gebruik daarvoor het stoommandje in mijn Magimix CookExpert, kan uiteraard ook in een stoomoven (lucky you als je dat hebt!) of in een eenvoudig stoommandje in een kookpot). 
  2. Schil en rasp de kurkuma. Let op, kurkuma kleurt heel hard, dus gebruik eventueel handschoenen. Ik ben niet zo voor wegwerpplastiek, dus ja, dan loop je maar enkele dagen met gele vingers rond, da’s nu ook niet het einde van de wereld. Of schil de wortels gewoon niet en rasp ze zo, dat kan ook!
  3. Kook de quinoa gaar en laat uitlekken.
  4. Snij de uien fijn en stoof aan, samen met de geraspte kurkuma en het currypoeder. 
  5. Pureer de pompoen en voeg de quinoa, de gestoofde ui, de eieren en peper en zout toe. Meng goed tot een kleverig papje.
  6. Verhit olijfolie in een antikleefpan en bak pannenkoekjes.
  7. Snij de geitenkaas in plakjes. Hak de peterselie fijn. 
  8. Maak torentjes met de pannenkoekjes en geitenkaas. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes nog wat warm zijn, dan smelt de geitenkaas er mooi over. 
  9. Werk af met peterselie en wat olijfolie en serveer. Yum!
Smakelijk hé 😉

Deze blogpost kadert in een samenwerking met Carrefour Bio.

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.