Ovenschotel met aubergine, courgette, tomaat en mozzarella

Er lag al een tijdje een aubergine te ‘verpieteren’ in de koelkast. En van die te zachte, waterige tomaten werd ik ook al niet blij… Een snelle ovenschotel dus, om restjes te verwerken! Het warme water heb ik er niet mee uitgevonden, een smakelijke lunch wel!

Voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 middelgrote courgette
  • 3 tomaten
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • kruiden naar smaak: oregano en rozemarijn waren mijn smaken
  • olijfolie
  • een handvol pijnboompitten
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine, courgette en tomaten in min-of-meer gelijke plakjes. Je kan het ook met een mandoline doen, maar ik vind het wel mooi als niet alle plakjes exact hetzelfde zijn.

Verdeel de plakjes over een ovenschaal, leg steeds een schijfje aubergine, courgette en dan tomaat. Natuurlijk gaat dat niet helemaal mooi uitkomen, dus ik heb af en toe ‘gefoefeld’, geen kat die het merkt! Snij de mozzarella in plakjes (met buffelmozzarella is dat niet zo vanzelfsprekend, het zullen eerder hompjes zijn), en prop die op verschillende plekken tussen de groenten. Overstrooi met peper en zout, de kruiden en een flinke geut olijfolie. Doe er de pijnboompitten over. Zet minstens 40 minuten in de oven (de aubergine heeft wel even nodig!)

Voilà, meer hoeft het niet te zijn! Lekker met wat pesto bij. ovenschotel - 1

Gerelateerde Artikels:

Receptenwedstrijd met pickles van Camp's
Een zalig gerecht met kikkererwten dat géén hummus is!
Hasselback sweet potato met whipped feta en avocadoroos

1 Reactie

  1. hoi caroline,
    super blij dat je dit op de blog hebt gezet!
    ik ben van deze groentjes grote fan dus zal ik het zeker eens uittesten
    liefs

Plaats een reactie