Oproep: lekkere ‘Bolognaise’-saus

Ik schaam mij er een beetje voor om het te moeten vragen, maar ik heb eigenlijk nog altijd geen goed recept gevonden voor een lekkere eenvoudige ‘Bolognaise’ saus. Ik heb het al tweemaal tussen aanhalingstekens gezet, omdat ik mij er wel van bewust ben dat spaghetti Bolognaise eigenlijk niet bestaat. De saus uit Bologna heet eigenlijk Ragu, en die wordt gegeten met penne. Maar het is dus niet die saus die ik bedoel, het is onze Belgische verbastering ervan, met veel groentjes (wortel, courgette, paprika en selder) en veel tomatensaus en gruyèrekaas. De overbekende spaghetti van bij Pee Klak in Stroombeek-Bever is hét voorbeeld, overheerlijk is die daar! Het is mij echter nog niet gelukt om die saus ook maar een beetje te kunnen benaderen.

Dus, gezocht:

  • Recept voor een lekkere ‘Belgische’ Bolognaise saus met veel groentjes
  • De tomatensaus met vol van smaak zijn, en niet waterig
  • Ik zoek niet het Italiaanse recept voor penne al ragu
  • Eens het goede recept gevonden, zal ik het uiteraard hier delen!
  • Post het als reactie hier, of je mag het me mailen carolinedhont-apenstaartje-gmail-punt-com

Alvast bedankt!

Trackbacks for this post

  1. Spaghetti Bolognaise, poging 1 | Avocado van de Duivel

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.