• tumblr_laujwcU9OD1qe0430o1_500
  • tumblr_laujwcU9OD1qe0430o2_500
  • tumblr_laujwcU9OD1qe0430o3_500
  • tumblr_laujwcU9OD1qe0430o5_500
  • tumblr_laujwcU9OD1qe0430o4_500

Kaasaffineurs Van Tricht & Zoon

Onlangs vernam ik dat een kaaswinkel in Berchem (of: hier vlak om’t hoekje) door Wall Street Journal uitverkoren is tot beste kaaswinkel van heel Berchem Antwerpen België Europa! Ik had al wel eens gehoord van Kaasmeester Van Tricht, maar dan vooral dat die héél duur was. Maar zo’n benoeming is niet van de minste, dus wilde ik wel eens een stapje binnenzetten in ‘de beste kaaswinkel van heel Europa’.

Het is een hele sjieke winkel, niet enkel voor de pralinmadammen van de Fruithoflaan, maar blijkbaar zijn Peter & Sergio, Albert & Paola en Balinese hoteluitbaters daar ook trouwe klant.

Ik wilde mezelf een kleine traktatie gunnen, maar sloeg toch wel achterover van de prijzen: de geitekaasjes (mijn favoriet!) gingen van 3€ tot niet minder dan 20€ ‘t stuk!
Ik koos voor het goedkoopste, maar het moet gezegd: dat was à point en echt lekker. Verder koos ik nog voor een schoon stukje scherpe blauwe kaas, wat salami en preparé (met ajuintjes in een (gratis) potje apart, wat een luxe!). Alles samen lag ik aan €10, wat op zich nog meevalt en ik heb er een bijna een hele week van kunnen eten.

De kazen waren dus echt top, niet van de goedkoopste, maar ja, kan je dat verwachten van ‘de beste van Europa’?

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.