Mousse van Limoncello

foto @elidesc

Mousse van Limoncello is één van de dessertjes die op ons menu in de chalet staan dit jaar. Ik vond het recept via Libelle Lekker, en het wordt hier goed gesmaakt! Een paar weken geleden was vriendin @elidesc op bezoek, en die nam uitgebreid de tijd om foto’s te nemen. Fijn, want daar vind ik hier amper tijd voor (en ik heb mijn deftige camera niet bij). Vandaar dat ik dus nog eens wat recepten kan posten, om te beginnen, deze mousse voor volwassenen! Let wel: er moet enorm veel opgeklopt worden, ik zou er niet aan beginnen zonder mijn trouwe KitchenAid.

Mousse van Limoncello  (voor 6 potjes)

  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 60 gr suiker
  • 4 gr gelatine
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 el bloemsuiker
  • ongezouten pistachenootjes (of discobolletjes, ik had geen pistaches op dat moment)
  • 70 ml Limoncello

Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m vervolgens uit.

Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.

Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met pistaches.

Gerelateerde Artikels:

Peter Goossens’ ananas/witte chocolade/passievrucht dessert
Eetbare bloempotjes (Pot Pourire)
Fenomenale pavlova met rode vruchten en citroenroom

1 Reactie

  1. Had nooit gedacht om limoncello in mousse te verwerken. Zie er lekker uit! Zal ik zeker eens proberen. Bedankt voor het recept!

Plaats een reactie