Monkeybread

Een snel en eenvoudig recept uit het nieuwe kookboek van De Superette: Monkeybread. Het is een dessertje dat je maakt met restjes croissantdeeg. Ik speelde wat vals en maakte niet mijn eigen croissant deeg, maar kocht zo’n blikje met croissantdeeg. 

Nodig voor 4 personen:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 100 gr suiker
  • kruiding naar keuze: kaneel, gemberpoeder, sinaasappelzeste…
  • rood fruit (diepvries)

Haal de stukjes deeg door een suiker die je op smaak gebracht hebt met kaneel, gember, appelsienzeste… Die stukjes duw je in een muffinblik, en eventueel nog wat rood fruit erbij. Dan een tijdje in de oven, lang genoeg, zodat de binnenkant ook goed gebakken is. Resultaat is een heerlijk zondig gebakje, krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en een heerlijk gekaramelliseerd korstje onderaan. Je zou dit ook kunnen maken met restjes bladerdeeg, die je overhebt van bijvoorbeeld een quiche. Ik ga in ieder geval die restjes voortaan invriezen!

Gerelateerde Artikels:

In De Wulf
Kookboek: Jamie's 15 Minute Meals
Kookboek: Koken met Feeling

Plaats een reactie