La Piazza in Mortsel

Na een familiebezoekje in Brugge stelden mijn ouders voor om nog ietske te gaan eten in een nieuw Italiaans restaurant in Mortsel: La Piazza.

De review op ‘zone 03’ zag er alvast véélbelovend uit, dus ik stapte watertandend binnen met grote verwachtingen: en jaja, het zat er stampvol op een zondagavond! We hadden geluk want er was nog net één tafeltje voor ons.

Het is een ruim restaurant met een gezellig interieur (zonder de cliché Italiaanse ruitjes en druiven aan’t plafond, oef :)). Terwijl we dit in ons opnamen, kregen we al meteen een klein hapje gepresenteerd: een toastje met artisjoktapenade. De artisjok was niet zo uitgesproken als in dit recept, maar het smaakte wel heel fris. Samen met een glasje lekkere rosé-huiswijn konden we op’t gemakske onze keuze maken. De menu staat, mooi vormgegeven, op de onderleggers. Er is een ruime keuze aan antipasta, dan een 10-tal (originele!) pizza’s en ook weer vernieuwende pasta’s en risotto. Verder is er ook nog een lunchmenu voor €15 en een avondmenu voor 22,50€ naast enkele suggesties.

Omdat we zo’n donkerblauw vermoeden hebben dat het wel even zou kunnen duren eer we ons eten krijgen, bestellen we een antipasti om te dellen: een trio van tapenades met krokante toast erbij. Ook krijgen we heerlijk versgebakken brood. Allemaal erg lekker.

Als hoofdgerecht kies ik een pasta linguini met kortgebakken zalm, limoen en chilipepers. Heel goed en fris van smaak, met af en toe een pikante opflakkering van de chilipeper. Het is naar mijn mening wat droog, maar een geutje goede olijfolie en wat parmezaan brengen soelaas. (door de goesting ben ik helaas vergeten er een foto van te nemen).

Om dit feestmaal af te sluiten, neem ik nog een trio van mascarponemousse. Lekker, maar redelijk zwaar! Gelukkig heb ik 2 lieve ouders die me kunnen helpen.

Dit is echt een nieuw topadresje! Gek toch hoe je hier in België vaak lekkerder Italiaans kan eten dan in Italië zelf.

Leuk om weten is dat kinderen onder de 5 jaar gratis eten, en tot 10 jaar voor 6€. Als je voor 19u komt, krijg je ook nog eens 10% korting.

Ik zou rap zijn moest ik van u zijn om dit resto’ke eens te testen!

La Piazza, Prins Leopoldlei 1 in Mortsel

1 Reactie

  1. Van den Eynde

    Inderdaad een lekkere keuken, spijtig dat de maatijden voor kinderen tot 10j aan 6 euro werden afgeschaft, Voor hen betaal je nu spijtig genoeg de volle prijs wat toch minimum 10 euro is voor een gerecht.
    Die kortingen zijn waarschijnlijk maatregelen die men bij de start heeft ingebracht, maar eens het restaurant volop draait terug gestopt.
    Spijtig

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.