La Piazza

Ik was aangenaam verrast toen ik deze Italiaan in Mortsel pakweg een jaar geleden ontdekte: smaakvol ingericht, leuk interieur en toffe atmosfeer. En uiteraard de menukaart die me aansprak: pasta’s, pizza’s en diverse Italiaanse specialiteiten als suggestie. Bij het binnenkomen kregen we meteen een lekker stukje Italiaanse worst, vers afgesneden op een retrosnijmachine. Echt tof! Het bordje antipasti en pasta met Schotse zalm smaakte toen ook voortreffelijk.

Tussendoor ben ik er nog eens geweest en viel het wat tegen: de ober was mijn bestelling vergeten! Bij het uiteindelijk arriveren van het gerecht-mijn tafelgenoten hadden hun plat toen al op-komen er weinig excuses van de nogal ‘cocky’ ober.

Ik wilde ze echter het voordeel van de twijfel geven, en ging gisteren nog eens terug. Wat een teleurstelling! Deze zaak was meteen erg populair in Mortsel, en dat heeft ervoor gezorgd -denk ik- dat ze wat slordig geworden zijn, een jaar later.

Bij mijn bezoek ditmaal kreeg ik niet dat bordje met salami (andere gasten wel, gewoon slordigheid dus denk ik, alhoewel, hebben ze daar iets tegen mij na die laatste vergeten pasta, he cocky ober?).

Ik wil eigenlijk pasta vongolé bestellen, maar die zijn op, pasta frutti di mare dan maar. Een teleurstellend kleine portie (met slechts 2 mosselen, 3 scampi en een calamar), en dat voor 19,50€. Correct klaargemaakt, dat wel, maar zoals gezegd, veel te weinig! 2 mosselen, dat is toch echt wel onnozel! Bij het arriveren van het gerecht bestel ik ook een tweede glas wijn, maar ook dat verschijnt nooit op tafel :-(.

Jammer toch hoe een bloeiende zaak zo slordig kan worden, “omdat er toch genoeg klanten zijn”. Alhoewel er al een pak minder volk zat dan bij mijn vorige bezoeken.

Komaan hé, La Piazza, het eten is lekker, maar het zit ‘em in de details. Hopelijk snel beterschap?

La Piazza
Prins Leopoldlei 1
2640 Mortsel

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.