Knalgroene spinazie-boekwijtpannenkoeken

In de blogpost over weekmenuën kan je lezen hoe ik spinazie-boekwijtpannenkoeken maakte voor de eerste verjaardag van mijn zoontje Timo. Lekker knalgroene hartige (en ook nog gezonde) pannenkoeken die hij met gemak met zijn handjes kon opeten. Wij vulden ze op met versgemaakte kruidenkaas (een leftover van zijn verjaardagsfeestje), salademix, gerookte zalm en avocado. Maar je kan uiteraard ook je eigen toppings kiezen.

weekmenu-1-14 weekmenu-1-12 weekmenu-1-13

Nodig voor 2 personen en een klein groot kindje:

  • 3 eieren
  • 1 kopje melk
  • 1 kopje boekwijtmeel (gaat ook met gewone bloem)
  • een snuf zout
  • ghee of plantaardige olie (met een nieuwe antikleefpan heb je zo goed als geen vetstof nodig)
  • 150 g spinazie

Toppings

  • kruidenkaas (Philadelphia gemengd met verse gehakte kruiden, een fijngesneden sjalotje, enkele druppels extra vierge olijfolie, citroenrasp en royaal peper en zout)
  • gerookte zalm
  • slamengeling
  • 1 avocado, in plakjes
  • zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Doe de eieren, melk, meel, zout en spinazie in een blender, en mix tot een homogene, knalgroene massa. Ik heb melk en meel niet echt afgewogen. Ik heb gewoon toegevoegd tot ik een pannenkoekdeeg-consistentie had. Deeg te dik? Voeg extra melk toe. Deeg te lopend? Voeg extra meel toe.

Verhit de ghee of olie in een hele goeie antikleefpan, en schep een lepel van het deeg in de pan. Draai de pan goed, zodat het deeg mooi verspreid geraakt. Draai om als de bovenkant bijna droog is. Houd warm en serveer met de toppings. Rol op tot een wrap. Ook ideaal als lunch!

Gerelateerde Artikels:

Panna cotta met witte chocolade en yoghurt
Gegrild Vietnamees varkensvlees
Crocktober! Pulled pork in de Crockpot

Plaats een reactie