Chef’s Table: Week van de Geitenkaas in Maastricht

Maastricht en Avocado van de Duivel, dat is een goede match! Ik mocht anno 2017 deze geweldige stad net over de grens al eens uitgebreid ontdekken, en onlangs zat er weer een leuke uitnodiging in de mailbox. Culinair wordt er heel wat ondernomen in de stad, o.a. ook themaweken rond een bepaald lokaal product. Vorige week was het aan de geitenkaas. Maandag 8 april 2019 reed ik naar Maastricht voor de kick-off van De Week van de Geitenkaas. Lees de volledige post >>

Pazzo x Clos d’Opleeuw

Er zijn zo van die mailtjes die binnenkomen terwijl je net achter de computer zit, waarvan je weet: niet twijfelen en meteen tot actie overgaan! Zo was er de nieuwsbrief van Pazzo, het gekende Antwerpse restaurant en wijnbar, die aankondigde ter ere van hun 20-jarig bestaan, een aantal exclusieve wijndiners aan te bieden.

Als eerste op het programma: een culinaire avond met Peter Colemont, de man achter België’s beste wijn ‘Clos d’Opleeuw’. Een 3-gangenmenu van Ingrid Neve, gepaird met de wijnen van Clos d’Opleeuw, voor 89 euro pp. Ik mailde meteen naar mede-wijnwijf Sofie en de reservatie was snel euh… beklonken!

Lees de volledige post >>

Lunch bij Alain Bianchin in Jezus-Eik

Dankzij een goed contact met PR-bureau Backstage Communication, krijg ik regelmatig een uitnodiging om een nieuw of gevestigd adres in Brussel en vooral de groene rand te leren kennen. Fijn, want dat is een côté waar ik (té) weinig kom en er heel wat gastronomische pareltjes te vinden zijn. Vorige week vrijdagmiddag had ik het genoegen om samen met een vriendin de voetjes onder de tafel te mogen schuiven bij Alain Bianchin in Jezus-Eik.

Lees de volledige post >>

Lunch bij de vernieuwde Dôme

Er zijn van die dagen dat alles mee zit. En op 21 maart staan de sterren helemaal goed, omdat het ook nog eens de eerste officiële lentedag is (en zonnig!). Vroeger deden we dat wel eens meer, een mama-dochterdag. Maar de laatste jaren, met een zoontje en zeer variabele werkuren, lukte het helaas veel te weinig. Van deze editie wilde ik dus wel iets speciaals maken.

Lees de volledige post >>

Lunch bij Eén Twee Vijf

Het restoverlanglijstje in Gent is lang (Taxi’s, Oak, Roots, San, Chambre Separée, Alberte…), maar ik heb er met plezier de voorbije week ééntje kunnen afvinken: Eén Twee Vijf. Ik sprak af met Evelien van Good Food Good People Good Times voor een voormiddagje coworken (of zeg gerust: co-babbelen) en we trakteerden onszelf -na al dat zware labeur- op een geweldige lunch. Lees de volledige post >>

Taartjes tatin van ananas

Gisteren zondag en ik had zin om te bakken. Ik had niet veel in huis helaas en buiten passeerde er de windhoos van de eeuw (voor onze contreien toch). Ik had zelfs geen bloem in huis! Maar wel een ietwat overrijpe ananas, enkele velletjes bladerdeeg die ijskristallen lagen te vergaren in de diepvries, wat suiker en ‘goei boter’. Er zijn nog zekerheden ten huize Avocado! Meer dan genoeg om een heerlijk 4-uurtje mee te maken! Laat het maar waaien, ik blijf wel binnen voor deze taartjes! Lees de volledige post >>

Tafelklap over de Libanese keuken + nieuwe datum!

Anniek van Tafelklap en ik, wij kunnen het (niet enkel foodwise) heel goed met elkaar vinden. Zij heeft een gloednieuwe keuken, ik geef kookworkshops… Tijdens een productieve co-working namiddag lagen de plannen om daar samen iets mee te doen al snel op tafel! Lees de volledige post >>

Chocolate chip cookies met hazelnootboter

Ik had in de frigo een pakje gezouten boter liggen – jawel verkeerd gekocht. Zeer uitgesproken smaak, nogal overheersend op pakweg een boterham préparé of krabsla. Ik wist dat ik nog ergens een recept had liggen voor chocolate chip cookies met hazelnootboter. Dat is gesmolten boter die nog een beetje verder gegaard is. Daardoor krijg je kleine stukjes gekaramelliseerde melkwei, en dat maakt werkelijk het verschil in de koekjes, echt waar! Uiteraard lukt dit recept ook met ‘gewone’ goeie boter. Het recept vond ik ooit op culy.nl, in onze skichalet in Italië serveerden we ze ook. Succesrecept! Lees de volledige post >>

Foodie feest met Njomly

Ik kreeg onlangs een leuke opdracht binnen (voor wie het nog niet weet: ik ben freelance copywriter/culinair redactrice). 2 heren, Pascal en Dries, hadden het geweldige idee om een webshop –Njomly.com– te starten met allemaal topingrediënten, waar je als hobbykok niet altijd gemakkelijk aan geraakt. Ze brengen de beste ambachtsmannen van het land bij mekaar, en jij kan alles in enkele clicks bestellen en thuis laten leveren. Denk het beste vlees van The Butcher’s Store, kaas van Van Tricht, verse gefileerde vis van De Jager, uitstekende wijnen, spirits, de geweldige chocolade van Jitsk, verse ganzenlever en truffels, Royal Belgian Caviar…  Lees de volledige post >>

Aubergines Hong Kong style

Ik heb sinds kort een nieuwe grillpan in huis, en oh boy wat ben ik er blij mee! Het is niet enkel een streling voor het oog, maar ook nog eens geweldig gerief om in de keuken te hebben. Dat moet wel van de nieuwe Surface potten & pannen collectie van Sergio Herman voor Serax zijn! Lees de volledige post >>

Meer Posts