Honger in Londen: 8 fijne ‘adreskes’

In maart ging ik nog eens een weekend naar Londen samen met een vriendin. Het was al even geleden dat ik er was, en ik was dan ook benieuwd naar alle wat er ‘nieuw’ was op vlak van eten en restaurants. En ik werd niet teleurgesteld… Lees de volledige post >>

#TOPyourTUC: Taco-TUC met pulled chicken en avocado

Ik kreeg weer eens een leuke uitdaging voorgeschoteld: bedenk een lekkere topping voor de bekende TUC-koekjes. Tucskes doen mij echt aan mijn jeugd denken, de zoute koekskes die mijn mama nooit in huis haalde, maar waar ik dan al te graag van snoepte als we ergens op visite waren. Ondertussen bestaan er heel wat verschillende smaakjes en een nieuw concept: TOP your TUC. Slim gezien, want de koekjes lenen zich inderdaad perfect om te beleggen voor een lekker aperitiefhapje. Meer zelfs: de verschillende smaken Original – Sweet Red Paprika – Cheese – Smokey Bacon kunnen zelfs complementair zijn met je topping.

Lees de volledige post >>

Carbonara rossa van Peppe Giacomazza

Leuk nieuws voor Italië-lovers (zoals ik!). Peppe Giacomazza is de nieuwe brand ambassador van Elvea, de bekende tomatenconservenfabrikant. Daarbij hoort dan ook een nieuwe tv-programma op –uiteraard- Njam: “Een Feest uit Italië”. Lees de volledige post >>

Antwerpse Hartjes voor Lekkers Met Streken

Er is een leuke nieuwe geupdate website voor al wie houdt van Antwerpen en van lekkere dingen. Haha, wie niet? Op www.lekkersmetstreken.be vind je alle streekproducten die in de provincie Antwerpen met veel liefde gemaakt worden. Zowel erkende streekproducten als boerderij- en hoeveproducten, en zo zijn er maar liefst 356 voor’t moment. Lees de volledige post >>

Palinglunch bij ’t Nonnetje in Haderwijk (NL)

Deze week had ik weer zo’n geweldige culinaire ervaring dankzij deze blog, dat ze gerust in de top 10 mag van favoriete Avocado van de Duivel momenten! Ik kreeg de uitnodiging van John van Gastropedia.nl om mee aan tafel te schuiven in restaurant ’t Nonnetje voor een lunch in teken van paling. ’t Nonnetje ligt in Harderwijk, dat is rechts naast Amsterdam, dus niet meteen bij de deur. Maar ik had zo’n donkerblauw vermoeden dat dit wel eens de moeite zou kunnen zijn! Meer nog: John stelde me voor dat ik ook enkele Vlaamse bloggers uitnodigde om samen de trip te maken.

Lees de volledige post >>

Bruine beer taart en ijsbeertaart voor een berekerel van 2

Het begint een traditie te worden: de verjaardagstaart voor mijn zoontje Timo! Vorig jaar kreeg hij voor zijn eerste 365 een jungletaart, met 2 jaar op de teller werden het jawel, 2 taarten! Lees de volledige post >>

Hümm, house of hummus

Hoera voor fijne nieuwe adresjes in Antwerpen! Mag ik je voorstellen: Hümm. Jawel, een hummusbar. Zelfs niet de eerste in ‘t Stad maar toch één die op enkele maanden tijd al een vaste waarde geworden. Of zo lijkt het toch, als ik op een ijskoude vrijdagmiddag binnenval voor een lunch. Afgeladen vol, maar ik ben op mijn ééntje, en er is nog wel een plekje in de grote zetel vooraan de zaak. Ik word hartelijk ontvangen en krijg meteen een karafje met (gearomatiseerd) water voor mij. Lees de volledige post >>

Lunch bij AIRrepublic

Als er 1 restaurant hoog op mijn verlanglijstje van 2017 stond, dan was het wel AIRrepublic in Cadzand. Twee maal logeerden we dit jaar een weekje met familie in Cadzand, en toch lukte het niet toen. De eerste keer in mei had ik niet echt op voorhand gereserveerd en liepen we op goed geluk binnen. Uiteraard was er geen plek. Die vakantie had ik ook een lunch met mijn man gepland bij Pure C voor onze huwelijksverjaardag, dus dat compenseerde die lichte teleurstelling ruimschoots :-).

Lees de volledige post >>

Crock-Pot: het finaal verslag!

Het begon als #crocktober, ging over naar #slowvember en aan het eind van december is het tijd om het Crock-Pot experiment af te sluiten en te evalueren (sorry, daar heb ik nog geen goede hashtag voor gevonden, iemand suggesties?). Lees de volledige post >>

Nieuw in Antwerpen: hotel en restaurant FRANQ

2017 was een bijzonder mooi blogjaar, ik kan het niet ontkennen! Ik ga nog een culinair jaaroverzichtje maken. Begin december kwam er daar nog een hele leuke ervaring bij: het nieuwe hotel FRANQ gaan ontdekken in Antwerpen. Jawel, mijn eigen stad! Ik had al vele knappe foto’s zien passeren op Instagram, en blijkbaar is er ook een gastronomisch restaurant in het hotel. Dat moest geproefd (en beslapen) worden! Lees de volledige post >>

Meer Posts