Feestelijke pasta: Fettuccine met romanesco, prosciutto en pangrattatto

Wil je tijdens de feestdagen graag pasta serveren als voorgerecht? Waarom niet! Het is gemakkelijk, budgetvriendelijk en verrassend feestelijk! Met deze tips, tover je gegarandeerd een heerlijk feestelijk pastagerecht op tafel. Lees de volledige post >>

Brownies met tahin en gerookt zout

Brownies met tahin en gerookt zout

Hebben jullie Bake Off Vlaanderen vorige week ook gezien? Ja mannekes, dat maakt de bak-kriebels toch echt wakker bij mij. Als ‘Soubry & Anco blogger’ haalde ik dus met veel plezier de patisseriebloem boven om mijn favoriete gebakjes brownies (of vinden jullie dat koekjes?) te maken. Al lang op mijn ‘bak bucketlist’: brownies met tahin. Ik zag idee het eerst bij Ottolenghi. Die zoete brownies in combinatie met ietwat hartige sesampasta, dat kan niet anders dan goed zijn. Ik voegde ook nog gerookt Maldon-zout toe, en dat is werkelijk een schot in de roos. Ik zou durven zeggen: next level brownies (en toch zo eenvoudig 😄). Benieuwd of ik Regula en Herman hiermee zou kunnen overtuigen. Of met een keytar serenade van Wim Opbrouck zou ik ook al lang tevreden zijn. Bakkers klaar? Bakken maar! Lees de volledige post >>

Spelt broodvlecht (babka) met speculaasvulling

Jaaaa, daar zijn we weer. Lockdown 2.0. Als er iets is dat me de vorige lockdown wel heeft ‘recht gehouden’, is het wel de vele bakexperimenten. Zo leerde ik een perfect brood bakken in een gietijzeren pot. Lifeskills quoi. Hoog tijd dus om de draad terug op te pikken. En een geluk bij een ongeluk, Soubry heeft net een toffe bakwedstrijd lopen: “Bake it till you bake win it.”

Lees de volledige post >>

Bruschetta met fetacrème, gepofte Honingtomaten en Griekse oregano

Heb jij het ook zo moeilijk met het druilerige weer van de laatste weken? Ik heb geen probleem met de herfst, laat die blaadjes maar mooi verkleuren en vallen, maar heel de tijd regen? Nee bedankt! Gelukkig was daar wel een heerlijk lichtpuntje, want ik kreeg een kratje geleverd met echt héle mooie tros-cherrytomaten van Looye Kwekers uit Nederland om mee aan de slag te gaan. Lees de volledige post >>

Signatuur Antwerpen

Nieuw in Antwerpen: Signatuur

Ik ga een bekentenis doen: ik kom veel te weinig in de Kempen. Ik hou nochtans van de joviale mensen, het sappige accent en de uitstekende wielrenners. Gelukkig hebben ze daar wel begrepen als Mozes niet naar de berg komt, de berg maar naar Mozes moet komen 😆. Ok, sorry voor het kleine arrogante Antwerpenaar mopje, ik wilde alleen maar zeggen dat ik érg blij ben dat het sympathieke koppel Bart Gils en Sally Lauwers beslist hebben om hun restaurant Signatuur van Hoogstraten naar Antwerpen te verhuizen. Een heel warm welkom voor hen! Lees de volledige post >>

Nieuw restaurant: The London op’t Eilandje in Antwerpen

Net voor de (eerste) lockdown werd ik gecontacteerd door het sympathieke “chef-koppel” (is dat een woord?) Tommy en Thalissa om de website teksten te schrijven voor hun nieuwe restaurant op’t Eilandje in Antwerpen: The London.
Lees de volledige post >>

Sumac – Lebanese street food in Antwerpen

Vorige week bracht ik een (#uitgenodigd) bezoekje aan Sumac, een Libanees geïnspireerd restaurant aan de Marnixplaats op ’t Zuid in Antwerpen. Het was nog vollenbak hittegolf, maar toch was het goed vertoeven op het terras van het restaurant, onder de grote parasols. Geen traditionele Libanees, zoals ik het gewend ben (met 100den keuze-opties op de kaart), maar een beperkte maar mooie keuze aan originele sharing gerechten, waarvan ik er liefst zovéél mogelijk wil proberen. Het is een datenight met mijn man, maar ik bedenk me dat ik zeker graag eens wil terugkomen met een groepje vriendinnen. En kijk, als ik de foto’s van het bezoek post op Instagram, reageren twee vriendinnen alvast enthousiast dat ze er ook eens willen gaan met ‘de ladies’. Corona krijgt food sharing niet klein, nu hopen dat de bubbels snel terug wat groter kunnen! Lees de volledige post >>

Nieuwe tapasbar in Antwerpen: Tío

Oef, de coronacrisis is (zo goed als) voorbij, en het goede nieuws stroomt weer binnen. Een uitnodiging voor een persevent zowaar. En wat nog beter is: het gaat over een nieuw restaurant in Antwerpen!

Tío is een nieuwe tapasbar op de Marnixplaats, Antwerpen Zuid. De keuze is al rijkelijk op’t Zuid, maar een goede tapasbar kan er nog zeker bij.

Lees de volledige post >>

Salade met doperwten, groene asperges, burrata, zuurdesem-lookcroutons en citroen-vlierbloesemdressing

Een serieuze mondvol voor een slaatje, maar je mag dit gerust ook ‘de ultieme lente-salade’ noemen. Asperges kent natuurlijk iedereen als dé lentegroente bij uitstek, ik ben zelf ook grote fan. Maar vandaag wil ik het toch eens specifiek opnemen voor erwtjes, of doperwten. Want die zijn nu helemaal – en helaas maar kort – in seizoen. Lees de volledige post >>

Bijgerecht: salade met mango, feta en citroen-honing dressing

Het is Week van de Bij! Dat de bijenpopulatie slinkt en dat dat problematisch is, dat hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen… Maar goed dus dat er jaarlijks nog eens wat extra aandacht aan gegeven wordt. Want je hoeft geen imker te worden om de bijtjes te redden. Lees de volledige post >>