Gepimpte gazpacho uit brik

Al enige jaren kan je gazpacho van Alvalle in brik vinden in de supermarkt. Ik ben fan, desondanks dat ik niet zo voor ‘voorgemaakte’ dingen ben. Maar toen ik in Barcelona zag dat hetzelfde merk als bij ons daar ook veelvuldig door de Spanjaarden gekocht werd, was ik helemaal overtuigd. Erg gemakkelijk ook, als lunch, tussendoortje, of met wat verse groentjes en wat zure room bij op een zwoele zomerse avond.

Delhaize volgt het succes, en maakte ook gazpacho van het eigen huismerk, verkrijgbaar in bussen van 1 en ½ liter. Ik mocht eens voorproeven, en moet stiekem toegeven dat ik die van Alvalle nét een tikkeltje beter vind. Maar voor een liter betaal je voor Alvalle al gerust een euro meer, dus qua prijs-kwaliteit zit je bij Delhaize zeker ook gebeiteld.

Het leuke aan dergelijke kant-en-klaar producten is dat je met enkele kleine ingrepen toch iets heel origineels op tafel kan zetten. Inspiratie haalde ik bij een hapje dat ik op Culinaria proefde: gazpacho met aardbei en Ibérico van Benjamin Denis van El Pica Pica.

Ik goot ½ liter gazpacho in de blender met een tiental aardbeitjes bij, en wat tabasco. Als afwerking fijne blokjes paprika, komkommer, ringetjes lente-ui en Superano ham-snippers (gemakkelijkheidshalve ook zo verkrijgbaar in een pakje bij Delhaize). De aardbei proef je maar heel subtiel, maar geeft het absoluut dat net iets extra. Zomers toppertje dus!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.