Een goei stevig hartverwarmend soepke, het kan deugd doen met dit soort vies weer. Ik ben wel fan van de Italiaanse minestrone, maar ik hou niet zo van bonen. Zonder er eigenlijk ooit echt een recept voor op te zoeken, ben ik mijn eigen versie beginnen maken. En ik heb er al heel veel goede reacties op gekregen! We serveerden deze soep bijvoorbeeld aan onze gasten in de skichalet die we uitbaatten, en die werd lustig naar binnen gelepeld. Meestal voeg ik ook iets van pasta toe, ditmaal de nieuwe spelt parelcouscous van Soubry, and it did the job! Niet echt een authentiek Italiaan recept dus, maar ik kan me werkelijk geen beter comfort food inbeelden! Ik eet dit als lunch op een koude dag, maar het kan ook perfect als voorgerecht (maak de portie niet te groot) of dus zelfs ook als maaltijdsoep. Let’s cook!

Minestrone – Avocado van de Duivel style
voor 4 personen – ongeveer 15 min. werk + 30 min. pruttelen

  • 100 g spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels selder
  • 2 wortels (tip: ik had nog een half zakje julienne groenten, kan ook perfect!)
  • 2 el tomatenpuree
  • enkele takjes tijm, geritst
  • enkele takjes peterselie
  • feel free om eender welke groentenrestjes je nog hebt mee in deze soep te verwerken!
  • 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 100 g spelt parelcouscous (of pastalettertjes, -schelpjes,…)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • geraspte parmezaan
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Snij de groenten (niet te) fijn.

Neem een kookpot en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en tijm toe en laat enkele minuten stoven, voeg dan de selder, prei en wortelen toe. Laat een 5-tal minuten zweten onder deksel op een niet te hevig vuur. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het spekvet allemaal zou opgeslorpt zijn.

Voeg de tomatenpuree toe, roer goed om en dan de tomaten in blik. En ook ongeveer nog 1 liter water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de parelcouscous toe en laat nog een 5-tal minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Kruid af met peper en zout.

Serveer met lekker veel geraspte parmezaan, wat extra vierge olijfolie erover gedruppeld en plukjes peterselie.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.